DOMAĆE FASHIONISTICE

Samozatajne Hrvatice koje doista imaju stila

11.04.2012 u 14:34

Bionic
Reading

Zapažene su na ulicama glavnoga grada, na društvenim okupljanjima ili modnim događanjima. Odjevene su kao da su upravo sišle s naslovnice nekog modnog magazina, mnogi se okreću za njima s pitanjem: 'Tko je ona?' Predstavljamo vam nekoliko samozatajnih hrvatskih fashionistica

Suprugu poduzetnika Emila Tedeschija, Maju, nikada nećete vidjetidosadno odjevenu. Ima svoj stil i bira neobične komade koje se, zbogupadljivosti, treba usuditi nositi. Baš kao mini haljine i suknje ukojima, u šetnji s kćeri gradom, izgleda kao da su vršnjakinje. Maja ne voli modnu uštogljenost, pa nosi sve samo ne običnecipele na petu, trendi jaknice, kaputiće, šalove.

Jasmina Bagarić
, supruga košarkaša Dalibora Bagarića, prava je pobornica mode. Žena je to koju ćete vidjeti u it krpicama kakve nose svjetski celebritiji, s prošivenom Chanel torbicom u ruci, najnovijoj Rick Owens jakni i bogatim modnim dodacima. Voli krzno, životinjski print, ponekad pozitivno šokira upadljivom bojom nekog modnog dodatka. A ako je suditi po fotkama s njezinog modnog bloga, fetiš su joj louboutinke.

'Volim se lijepo obući, volim da bude fino i ne mora biti jako skupo. Volim modu, ustvari  obožavam je i eksperimentiram s krpicama. No ipak imam modnu kombinaciju koja je spas kad ne znam što obući, a to je mala crna haljina', otkrila nam je Jasmina. U modnom elitnom društvu Jasmina voli posjećivati modne revije u hrvatskoj metropoli, a s prijateljicom Jelenom Šimić koja je tijekom godina provedenih u Italiji sa suprugom nogometašem Darijom Šimićem izbrusila modni ukus, u Zagrebu je otvorila dizajnerski butik Clan store.

Maja Tedeschi i kći

Luksuzne krpice voli i Martina Todorić, koja uvijek iznova potvrđuje da je zasluženo ponijela titulu Miss Hrvatske. Martinu ćemo u gradu vidjeti u uskim, ispranim trapericama i kožnoj jakni, a na večernjim događanjima nosi iznimno elegantne haljinice. Za važnije dnevne prilike nosi mini suknje, s finom torbom, cipelama, uz obvezno malo luksuza u vidu krzna, makar umjetnog. I najsmjelije kreacije poput, kad su trendseterice u pitanju, nezaobilaznih Herve Leger haljina, još si uvijek može priuštiti s obzirom na vitku figuru, unatoč tome što je rodila troje djece.

'Kupujem ono što mi se svidi. Ne spadam u one koji sjede i prate sve trendove, ali imam prijateljice koje prate modu pa se s njima volim konzultirati. Volim casual odijevanje, a kada idem na neka društvena događanja volim odjenuti haljinu', rekla nam je Martina.

Sve zapaženija u modnom smislu je i Mirela Forić-Srna, supruga nogometaša Darija Srne, vrlo istančanog ukusa, a njezina odjeća, odnosno obuća, također nosi potpis najpoznatijih svjetskih brandova. Mlada dama misli na svaki detalj: fensi cipelice, torbe, frizuru, diskretnu šminku.

Nicolas Concept Store, najluksuzniji multi-brand dućan u regiji, otvorila je još jedna samozatajna zaljubljenica u modu, Tajana Lisičar. Evo kako je modernu vlasnicu svojedobno opisao Fashion Guru: ‘prava trendseterica, uvijek zanimljivo odjevena i nerijetko najbolji model za modne brandove koje zastupa u Hrvatskoj’.

Anita Dujić, bivša Miss turizma i poznata manekenka s inozemnom reputacijom, Zagrebom ili rodnim Trogirom nikada ne prošeće nezapaženo. Voli uličnu modu i s puno stila nosi boho chic. Ljeti, kaže, obožava haljine jer su najjednostavnije i nema problema s kombiniranjem, a kod modnih dodataka pravilo joj je – minimalizam. Svestrana Anita se u posljednje vrijeme bavi i glumom te glumi u telenoveli 'Pod sretnom zvijezdom'.

Judita Franković sa sestrom Majom
Jelena Šimić s nogometašem Darijem Šimićem odgaja troje djece, nije eksponirana u medijima, ali zato uvijek zablista kada se negdje pojavi. Jelena voli trendove i ključne komade robe poput dobrog sakoa, traper jakne, traperica, cipela. Za važnije prigode ponosno nosi kraće haljinice neobičnih krojeva. Izdvojili smo je i jer je suvlasnica modnog dućana Clan store u Zagrebu.

'Odjeću rijetko kupujem planski, a kada ciljano idem u kupovinu običnone nađem ono što tražim. Kupujem ono što mi se sviđa i što mislim da mi dobro stoji', otkrila nam je Jelena dodajući kako tajnuvitke linije može zahvaliti genima s tatine strane.

Vrlo osebujn modni stil ima i glumica Judita Franković, koju nećete prečesto imati prilike vidjeti u medijima. Ali je zato na biranim događanjima redovito zamijećena u modnom smislu, osobito u svojim retro izdanjima.

Sarah Josipović radi u modnom svijetu, organizatorica je Fashion Weeka, i ne čudi što je s godinama stasala kao prava fashionistica koju ćemo rado pohvaliti. U modni svijet uvela ju je majka Suzy, vlasnicu modne agencije, a Sarah se itekako dobro snašla pokazujući mladima što je ulična moda na najelegantniji mogući način.