domudrila se

Samo ona može odjenuti ovako nešto: Bez brige, Kim Kardashian je, unatoč izazovnoj haljini, poštivala strogi vatikanski kodeks odijevanja

02.07.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Kim Kardashian i Kate Moss trenutno provode vrijeme u Italiji, a tom priliko nisu propustile posjetiti Vatikan. Za tu prigodu Kim je odjenula poprilično izazovnu haljinu koja je pokrenula žustre rasprave o primjerenosti takve modne kombinacije za posjetu vrhovnom vođi Katoličke crkve u Vatikanu. Usprkos vrlo izazovnom kroju i prorezima koji su više otkrivali nego skrivali, zaključak je da Kim ipak nije prekršila vatikanski dress code

Početkom tjedna Kim Kardashian u društvu supermodela Kate Moss i njezine 18-godišnje kćeri Lile Grace posjetila je Vatikan. Za tu prigodu 40-godišnja poduzetnica i reality zvijezda djenula je prozirnu bijelu čipkastu haljinu brenda Barragán koju su krasili poprilično izazovni detalji – uski kroj koji je beskompromisno naglašavao svaku oblinu, gola ramena te hrabri prorezi na bokovima.

Njezin modni odabir vrlo brzo se našao na meti kritika kako njezinih obožavatelja, tako i onih koji joj nisu toliko naklonjeni, a mnogi su tvrdili kako pripadnice A-liste slavnih tom haljinom nije poštivala strogi kodeks odijevanja koji vlada u Vatikanu. Naime, Vatikan zabranjuje nošenje dekoltirane odjeće bez rukava, a upravo ta dva pravila je Kim jednim potezom prekršila.

No, zvijezda reality showa 'Keeping Up With The Kardashians' na svom Instagram profilu objavila je post kojim je obožavatelje željela uvjeriti kako se, unatoč svemu, 'pridržavala pravila odijevanja te se u potpunosti prekrila u Bazilici Svetog Petra i Sikstinskoj kapeli.' U znak poštovanja Kim je preko haljine prebacila dugački crni kožni kaput za vrijeme obilazaka svetih prostorija.

Objava sadrži niz fotografija koje prikazuju superzvijezdu i njezinih prijatelja za vrijeme obilaska unutrašnjosti Bazilike i raznih kapela, koje privlače milijune turista godišnje. Zajedno s 47-godišnjom Kate Moss i njenom kćeri, društvu se pridružio i Kardashianin frizer Chris Appleton, kao i njezin šminker Mario Dedivanović. Za razliku od Kim, Kate Moss je za posjet Vatikanu odjenula nešto primjereniju kombinaciju – crnu jednostavnu haljinu do koljena te je za cijelo vrijeme posjete Bazilike imala obučenu crnu satensku jaknu. Kim je, za razliku od Kate, prilikom izlaska na terasu Bazilike skinula kaput te gledajući Vatikan pozirala nagnuta na ogradu i podignutom nogom.

U podužem opisu uz objavu na Instagramu Kim je napisala: 'Imali smo najvjerojatnije iskustvo obilazeći Vatikan. Bilo je nevjerojatno moći osobno pogledati svu ikoničnu umjetnost, arhitekturu i drevne rimske skulpture, posebno Michelangelova djela. Čak smo imali priliku razgledati i privatnu arhivu haljina koje je nosio svaki papa u povijesti, a čiji izlošci datiraju iz 1550-ih.'

Početkom ovog tjedna, paparazzi fotografije Kimine odvažne haljine zapalile su društvene mreže. 'Kimmy, zar nemaš dostojanstva? Zar zaista moraš tako paradirati i to još u Vatikanu? Čisto nepoštovanje…,' napisao je jedna korisnik Twittera.

  • +6
Kim Kardashian i Kate Moss Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'Uh, ja sam morala kupiti šal kako bih prilikom posjete Vatikanu pokrila ramena zato jer sam imala majicu bez rukava. Nije bilo šanse da me puste u Vatikan nepokrivenih ramena,' napisala je jedna korisnica Twittera.

Kako god, predmda je jasno kao dan da Kim ne planira odustati od svog vrlo izazovnog modnog stila, također je spremna slijediti pravila te se ponekad, djelomično, prilagoditi.