ZA LJEPŠI UGOĐAJ

S čime nazdraviti za blagdane?

12.12.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Pred nama je razdoblje praznika i dugih hladnih noći u kojima dobra druženja u toplim domovima savršeno dopunjuje punč koji sadržava jabukov sok, cimet, klinčić i druge tradicijske začine te, naravno, poznati viski

Možda niste znali da se u malenome gradiću Lynchburg u američkoj saveznoj državi Tennessee nalazi jedna od najvećih umjetničkih radionica na svijetu, radionica iz koje svake godine iziđe oko 12 milijuna boca Jacka Daniel'sa. Izgled i sadržaj svake od tih boca, koje nastaju samo i jedino u Lynchburgu dobro je poznat milijunima štovatelja djela slavnoga osnivača, začetnika radionice, Jacka Daniela.

Njegove su boce umjetnička djela i odavno su prešle granice i Tennesseeja i američkoga kontinenta te su postale pravom, svjetskom atrakcijom koja okuplja poklonike diljem planeta. Osnivač je radionice Jack Daniel svojom krilaticom „Svakoga dana kad ga budemo radili, radit ćemo ga najbolje što možemo“ zadao visoke umjetničke standarde i ta se krilatica ispunjava i danas. Postupak stvaranja i nastajanja umjetničkoga djela, viskija Jack Daniel's Tennessee, potpomognut je iskustvima i sredstvima koje nam je Mr. Jack ostavio.

Kako je Jack Daniel oduvijek vjerovao u okupljanje prijatelja i obitelji, tijekom ovih blagdana tradicija će se nastaviti uz jedinstvene okuse pića Winter Jack. Winter Jack načinjen je po starome receptu iz Lynchburga. Praunuka Jack Daniela, čuvena kuharica Lynn Tolley, obnovila je recepturu tradicijskoga toplog napitka iz Tennesseeja te dala prigodu milijunima poklonika da u zimskim mjesecima uživaju u okrepljujućemu okusu Winter Jacka.

Dolazi zima, razdoblje praznika i dugih hladnih noći u kojima će Winter Jack zasigurno savršeno upotpuniti dobra druženja u toplim domovima uz najbliže i najdraže prijatelje. Jack Daniel´s Winter je punč koji sadržava jabukov sok, cimet, klinčić i druge tradicijske začine te, naravno, Jack Daniel´s. Pije se topao i zagrijan kao svaki zimski napitak. Njegov okus podsjeća na pitu od jabuka sa zrncem viskija i sezonskih začina, a završnu mu notu daju paljena hrastovina i vanilija.