ukras svakog doma

Ružičasti sukulenti: Slatki i neodoljivi, izgledaju vrlo efektno u svakom prostoru, a tako lako se održavaju

04.11.2021 u 20:01

Bionic
Reading

Sukulenti su izvrsne sobne biljke, a neočekivano lijepe nijanse ovih sedam vrsta čini posebno privlačnima. Lijepi ružičasti sukulenti dat će poseban šarm svakoj prostoriji i unijeti malo veselja. Priznajte, čim ih pogledate, izmame vam osmijeh na lice

Želite u prostor u kojem boravite unijeti dašak boje i unutarnji vrt malo oživjeti? Ružičasti sukulenti odličan su izbor. Međutim, iako postoji mnogo različitih sukulenata koje treba uzeti u obzir, uključujući vrste snažno ružičastih nijansi pa sve do onih sa suptilnim ombre bojama duž rubova, važno je odabrati onaj koji najbolje odgovara vašem jedinstvenom prostoru. Osim toga, važno je znati kako bez dovoljne količine sunčeve svjetlosti ovi sukulenti mogu izgubiti boju, a isto se može dogoditi i ako pretjera sa zalijevanjem.

Naime, da bi sukulenti zadržali boju u punom sjaju potrebno im je puno sunčeve svjetlosti, s višom sobnom temperaturom. Za najljepši izgled i sjajne boje, sukulente maksimalno izložite sunčevom svjetlu te se pobrinite da se zemlja između dva zalijevanja potpuno osuši.

Od jarko i snažno ružičastih, pa do suptilno rumenih – pronađite sukulent u ovoj divnoj nijansi koji najbolje odgovara vašem prostoru.

Perle Von Nurnberg

Ovaj sukulent vrlo je lako prepoznati prema prekrasno oblikovanom lišću u obliku rozete, a pripada vrlo raširenoj sorti sukulenata, Echeveriji, koja potječe iz Meksika. Lišće je prekriveno puderastim slojem, a sami rubovi obojani su prekrasnom ljubičasto-ružičastom nijansom. Listovi rozete također imaju šiljasti rub što daje dodatno efektan izgled. Ova biljka vrlo je otporna na sušu, tako da će njihovo lišće, stabljike i korijenje zadržavati vodu kako bi izdržali duge sušne periode.

Paun Echeveria

Uglavnom plavo-sive boje, Echeveria paun je sukulent s okruglim grozdom šiljastih listova koje krase ružičasti rubovi. Ova sorta ima veliki broj latica šiljastog vrha koji oblikuju rozetu. Obično doseže 15 centimetara u promjeru što ga čini savršenim sukulentom za držanje na mjestima gdje imate malo više prostora.

Crassula pellucida ili 'Calico kitten'

Ako volite manje sukulente koje krasi više teksture, crassula (koja je također poznata kao Calico kitten) mogla bi biti dobar izbor. Maleni 'cvjetovi' rastu duž stabljika, a svojim oblikom podsjećaju na jezike malenih mačića, zbog čega je ova biljka i dobila naziv Calico kitten. Za razliku od većine sukulenata, ova vrsta raste poput loze tako da od njega vrlo lako možete kreirati efektni, viseći ukras. Kada su zadovoljeni svi uvjet uzgoja, ove biljke vas mogu nagraditi i malim, bijelim cvjetovima.

Ceropegia woodii

Još jedan sukulent koji s ponosnom možete izložiti u visećoj košari. Ceropegia woodii, poznata i kao 'String of hearts', dolazi s prekrasnim zelenim, bijelim i ružičastim nijansama. Ime je dobila zahvaljujući prekrasno oblikovanom lišću čiji izgled nalikuje na malena srca povezanim tankim nitima, u prekrasnoj i nježnoj ružičasto-ljubičastoj nijansi.

Pachyphytum oviferum

Ako više volite nježnije nijanse ružičaste, svidjet će vam se Pachyphytum oviferum , poznat i kao Mjesečev kamen. Ovaj sukulent, koji je jedan od najpopularniji među uzgajivačima, ima labave rozete debeljuškastih i mesnatih listova koje variraju u boji od zelene do ružičaste, pa čak i ljubičaste. Dobro njegovan Mjesečev kamen nagradit će vas čak i ružičastim cvjetovima tijekom zimskih i ranih proljetnih mjeseci.

Echeveria 'Ružičasti šampanjac'

Echeveria 'Ružičasti šampanjac' rijedak je korejski hibrid koji je nastao križanjem Echeverije 'Romeo' i Echeverije laui. Ova biljka ima rozete s nevjerojatnom puderasto ružičastom bojom koja blijedi u svijetlo zelenu limetu, doista spektakularno.

Kalanchoe 'Ružičasti leptiri'

Ako tražite dramatični sukulent s mesnatim, pjegavim zelenim listovima koji su obojeni ružičastom bojom, bacite oko na Kalanchoe 'Ružičaste leptire'. Uz rubove svakog lista, ova biljka proizvodi malene ružičaste rozete koje izgledaju kao leptiri koji se odmaraju – pokušajte odoljeti.