SAVJET VIŠE

Ruke u hladnijim mjesecima trebaju dodatnu njegu; priuštite im beauty ritual iz snova

30.10.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Naše ruke tijekom jeseni i zime dodatno su izložene nepovoljnim faktorima poput hladnoće i vjetra pa ne smijemo zaboraviti priuštiti im posebnu njegu koja im je potrebna kako bi izgledale njegovano i lijepo

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da se godine uvijek nekako najviše vide na rukama. Njegovane ruke i nokti najbolja su 'posjetnica', pa stoga nikako ne treba zanemariti njihovu njegu.

Kako same po sebi imaju vrlo malo lojnih žlijezda, ruke su sklone isušivanju osobito tijekom hladnijih mjeseci.

Osim toga, zbog svakodnevnog korištenja dezinfekcijskih sredstava usljed globalne pandemije, kao i pranja s toplom vodom i sapunom, ruke se još dodatno isušuju i koža se počinje perutati, pa isprobajte i pilinge za ruke koji će vašim rukama podariti gladak i baršunast izgled.

Ovi beauty proizvodi na bazi šećera ili soli rade čuda za kožu jer pomažu uklanjanje mrtvih stanica kože te kožu hrane hidratizirajućim sastojcima iz maslinovog ili kokosovog ulja.

Slične pilinge na bazi prirodnih tvari možete i sami napraviti te priuštiti kućni spa vašim rukama koje će vam biti itekako zahvalne. Pomiješajte dvije žlice šećera s uljem (maslinovim, suncokretovim, biljnim ili dječjim) i s tom smjesom izmasirajte ruke i isperite mlakom vodom - iznenadit će vas rezultat.

No ako ste u stisci s vremenom isprobajte i ovih nekoliko proizvoda koji su itekako učinkoviti.