EUCERIN® ŠAMPONI

Rješenje za problematično vlasište

05.04.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Zdrava koža vlasišta je preduvjet za lijepu, zdravu i sjajnu kosu. Uslijed različitih utjecaja može doći do osjetljivosti i suhoće kože glave, prhuti, kao i do seboreje, odnosno masnog vlasišta

Iako spada u prirodnu floru kože glave, važan uzročnik prhuti na glavi je gljivica kvasca. Prekomjerno umnožavanje tih gljivica doprinosi podražaju kože glave te stvaranju tvrdokornih prhuti. Prema stupnju težine podražaja možete primijetiti različite simptome:

Prhutanje – na području kože glave javljaju se površinom velike, tanke, bijele ili sivkaste prhuti. Veličina prhuta ovisi o stupnju težine prhutanja.

Nadražaj na svrbež – uzrokuje ga upalni proces i dolazi do zatvorenog kruga: nadražaj na svrbež, grebanja koje treba izbjegavati, crvenilo i onda opet upalni proces.

Crvenilo – jaki napadaj prhuti često popraćen jakim crvenilom kože glave što je jasan znak uznapredovalog upalnog procesa. Ako je koža glave dodatno masna, govorimo o seborejičnom dermatitisu. Prhut je pritom žućkasta i masna, a seborejični dermatitis naginje proširenju na ostale dlakave dijelove tijela: obrve, bradu i gornji dio tijela.

Ukoliko patite od jednog od navedenih simptoma Eucerin® šamponi su rješenje za vaše problematično vlasište. Čiste i njeguju te odgovaraju potrebama osjetljive, suhe ili seborejične kože glave.

Eucerin® pH5 šampon namijenjen je za svakodnevno, posebno blago pranje kose osjetljivog vlasišta. Povećava volumen i sjaj kose, a dekspantenol osigurava lako raščešljavanje. Kombinacijom sastojaka za zaštitu i njegu djeluje na dvostruki način:
Izvana - djelotvornim pH5 Eucerin® citratnim puferom - za regeneraciju i stabilizaciju prirodnog kiselog zaštitnog sloja kože.
Iznutra - dekspantenolom i vitaminom E - za jačanje prirodne zaštitne barijere u dubljim slojevima kožnog tkiva.
Ne sadrži alkalijske sapune i uklanja pelud i sve ostale alergene iz kose.

Eucerin® šampon protiv prhuti posebno je razvijen za potrebe osjetljive i izrazito osjetljive kože vlasišta te za redovito pranje kose kod svih vrsta prhuti. Ima dugotrajno djelovanje, smanjuje osjećaj svrbeži vlasišta te pomaže kod seborejične kože vlasišta. Ne sadrži mirise i boje kako bi se rizik pojave alergije sveo na minimum.

Eucerin® šampon s 5% ureje i laktatima za suhu kožu glave namijenjen je za svakodnevno pranje izrazito suhog vlasišta, suhe, lomljive i umorne kose koja ponovno postaje pogodna za oblikovanje i dobiva svilenkast sjaj. Pogodan je i kao popratna terapeutska njega kod neurodermitisa i psorijaze te kože vlasišta nadraženog svrbežom. Ne sadržava mirise i boje, niti alkalijske sapune.

Odlična djelotvornost i podnošljivost na koži svih Eucerin® šampona, čak i na bolesnoj koži, dokazana je dermatološkim istraživanjima.

Više informacija o Eucerin® proizvodima potražite na: www.eucerin.com.hr