U HRANI I AMBIJENTU

Restoran u centru grada stvoren za uživanje

25.04.2016 u 11:24

  • +2

Batak grill restoran

Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish

Bionic
Reading

Uz vrhunsku hranu, gostima je danas itekako bitan i interijer restorana pa se zagrebački Batak grill odlučio osvježiti prostor i na jednom mjestu sjediniti vrhunsku hranu i ugodnu atmosferu koju se uvijek želite vratiti

Brending lanca usmjeren je uživanju u hrani i ugodnom ambijentu pa se koriste prirodni materijali, tople boje i kvalitetna rasvjete kako bi se postigla atmosfera koja će ne samo privući ljude hranom, već će im i osigurati i pozitivno iskustvo na više razina.

Vodeći se tim načelima, kreativni tim restorana Batak posvetio je posebnu pažnju i vizualnom dojmu. Pozitivne i motivirajuće poruke na zidu, originalni detalji i cvijeće stvaraju ugodan ambijent, a zidom od cigle postignut je rustikalan štih. Cigleni zid danas je trend u svijetu interijera jer se upravo njime lako se postiže dojam topline i osjećaj doma. Ostali namještaj i pod restorana odiše prirodnom bojom drva ostavljajući dojam topline u prostru.

Interijer restorana osmislio je ugledni studio Arhitektri. Realizacija projekta restorana Batak - Cvjetni predstavljala je poseban izazov s obzirom na poziciju i specifičan oblik lokala. Glavni dio lokala podijeljen je u dio s velikom klupom koja se proteže duž cijelog prostora te točkasto postavljenih stolova. Na ovaj način prostor je maksimalno iskorišten i lako ga je prilagoditi gostima i različitim namjenama.

Ideja vodilja prilikom uređenja bila je kreirati prostor u kojem se osjećate kao kod kuće jer kući se uvijek vraćate. Materijali koji su korišteni (opeka, masivno drvo, prave biljke...) vizualno i taktilno na doživljaj boravka u prostoru te i tako  reflektiraju kvalitetu cijelog doživljaja samog obroka koji je odavno prerastao puki koncept prehranjivanja i pretvorio se u iskustvo o kojem se prepričava i dijeli s najmilijima.