SAVRŠENI UŽITAK

Recepti za kesten pire koji se topi u ustima

05.11.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Sezona kestena još traje i ako ste se zaželjeli brzog, ali ukusnog deserta, napravite slavni pire te dodajte malo šlaga

Osnovni recept za kesten pire vrlo je jednostavan, a kada mu dodate i malo šlaga, postaje neodoljiva slastica.

Nakon što ste skuhali i očistili kesten možete ga usitniti drobilicom za pire krumpir. Dodajte šećera i rum ili aromu vanilije po želji pa zatim sve dobro usitnite u blenderu.

Uz osnovni recept uvijek možete dodati neke svoje sastojke poput ovoga Anne Burell s kulinarskih stranica Food Network

Sastojci:

Kesteni

košer sol

250 g krumpira

pola do cijele šalice vrhnja za kuhanje

4 žlice maslaca narezanog na komadiće

Priprema:

Zajedno skuhajte krumpir i kestene u dobro zasoljenoj vodi. Kestenima treba više vremena pa krumpir dodajte naknadno. Ogulite krumpir i kestene pa im dodajte zagrijano vrhnje i hladni maslac. Po potrebi dodatno posolite. Dobro izmiksajte i dodajte još vrhnja ili maslaca dok ne dobijete smjesu po želji.