NEW YORK FASHION WEEK

Raskošne kolekcije Oscara de la Rente i Vere Wang oduševile publiku

18.02.2016 u 09:10

  • +27

NYFW: Oscar de la Renta i Vera Wang

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nove kolekcije modnih kuća Oscar de la Renta i Vera Wang ponovno su osvojili modnu kritiku i publiku. De la Rentine toalete i bogati materijali i Wang koja je iznenadila odabirom boja svojih komada zasigurno će biti često viđeni komadi na crvenim tepisima

Haljine Oscara de la Rente pod kreativnom palicom direktora Petera Coppinga obilježilo je obilje šljokica, kože, cvjetnih uzoraka i brokata. Očigledna inspiracija viktorijanskim dobom u vrlo elegantnom izdanju odiše ženstvenošću.

Upravo je ženstven naglasak stavljen na struka. Večernje toalete bogatih materijala zasigurno ćemo gledati na crvenim tepisima, a elegantni kompleti idealni su za damske dnevne kombinacije.

Kraljica vjenčanica Vera Wang iznenadila je većinom monokromatskim komadima na lepršavim haljinama i suknjama. Crna, bijela i zagasito maslinasta zelena boja dominirale su vrlo nosivom kolekcijom koja koketira s provokacijom. Poigravanje visokim prorezima, otkrivanjem trbuha i prozračnim materijalima poput svile i tila odlično su se spojili s visokom elegancijom kakvu Wang uvijek nudi. Također smo imali prilike vidjeti i krznene detalje te šljokice, a voluminoznost kombinacija nije tražila dodatne ukrase u vidu upadljiva nakita.