STILSKI SAVJETI

Radite veliku sezonsku 'čistku'? Evo kojih pet modela obuće trebate zadržati jer nikad neće izaći iz mode

23.10.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Svaka zaljubljenica u modu dobro zna koji su modni klasici koje vrijedi zadržati u ormaru poput npr. male crne haljine, bijele košulje, dobro krojenog kaputa klasičnog stila ili džempera od kašmira

Premda su modni trendovi itekako skloni promjenama, pa gradske ulice preplave trendovski modeli obuće, postoje i oni tzv. basic komadi koji su prava modna investicija i s kojima jednostavno nema greške jer su neprolazni.

Ako i vi ovih dana radite veliku sezonsku 'čistku' u svojem cipelaru i od nekih omiljenih primjeraka se ne možete nikako odvojiti, evo koji modeli će uvijek biti in bez obzira na aktualne trendove.

Riječ je o modelima klasičnog, bezvremenskog izgleda poput stilettica, crnih gležnjača ili tenisica renomiranih brendova poput primjerice neuništivih 'starki'.

ASHLEY ROBERTS

Zlatna suknja i puf rukavi? Zgodnoj plavuši pošlo je za rukom spojiti nespojivo

Pogledaj galeriju

Klasične salonke

Dobar par sofisticiranih stilletica, odnosno štikli, u nekoj neutralnoj boji poput bež ili crne uvijek mogu spasiti situaciju kad ne znate što odjenuti. Sjajno izgledaju uz sve što imate u ormaru poput traperica, pencil suknji, komada od kože... Dakle, svakako ih zadržite.

Ravne sandale

Ravne sandale poput sad već bezvremenskih varijanti s remenčićima dobra su investicija. Svakog ćete ljeta rado posegnuti za najljepšim parom takvih sandala, idealne za mnoge prigode. Bilo da idete na odmor iz snova ili ste se uputili u šetnju gradom, ovakav stil cipela apsolutni je must have tijekom toplijih mjeseci.

  • +14
Conversice Izvor: Promo fotografije / Autor: Converse

Tenisice

Bez obzira na primjerice aktualne trendove glomaznih, 'djedovih' tenisica, klasične tenisice prepoznatljivog dizajna poput starki, vansica ili adidasica uvijek će biti in. S njima jednostavno ne možete pogriješiti i slažu se odlično sa svime što imate u garderobi. Uparite ih s trapericama, tajicama, suknjama, haljinama... Osim toga, ludo su udobne i čine idealne cipele za putovanje - pa ih zadržite.

  • +3
Olivia Culpo često nosi robusne 'combat' čizme Izvor: Profimedia / Autor: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Combat čizme

Combat čizme jedan su od onih trendova cipela koje zapravo ne možemo ni smatrati trendom, jer su stalno tu negdje. Istina je kako ćemo ih odjednom početi primjećivati posvuda, nešto poput npr. karo ili prugastog uzorka. Dakle, najdraže Dr. Martens čizme slobodno nosite s npr. cargo hlačama, jeansom ravnih nogavica, kratkim suknjama...

  • +23
Combat čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Crne gležnjače

Klasične crne gležnjače model su koji nikad ne biste smjeli izbaciti iz vašeg ormara - dobar par jednako je bitan za vašu garderobu kao npr. crni kaput ili one idealne traperice koje dobro pristaju. Ove sezone ih nosite s trapericama ravnih nogavica tijekom jeseni i zime jer idu uz gotovo sve. Samo ih dobro ulaštite i spremni ste za osvajanje gradskih ulica.