SEKSI I LIJEPI

Putujte i bit ćete seksi, kreativni i pametni

02.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Putujemo zbog zabave, posjeta, godišnjih odmora ili jednostavno zbog zahtjeva šefova. No bez obzira na razlog, putovanja će vas obogatiti na mnogo načina te učiniti ljepšima, pametnijima i produktivnijima. I znanstvenici se slažu s time

Putovanja vas naime mogu učiniti mlađima, produktivnijima i zavodljivijima. Poboljšat će vam život, a mi vam otkrivamo kako.

Putovanja vas čine mlađima
Putovanje na nova mjesta ima neobičan utjecaj na poimanje vremena. Čak i samo tjedan ili dva na novoj destinaciji učinit će vam se puno duljima, a prema istraživanjima u New Yorku, osjećaj odraslih za vrijeme mijenja se tako da postaju sličniji djeci i njihovom poimanju vremena. Putovanja su fontana mladosti, kaže David Eagleman, koji je provodio spomenuta istraživanja. Ovaj podatak dobro će vam doći ako vas ovo ljeto očekuje samo tjedan ili dva odmora.

Putovanja vas čine pametnijima
Poznato je da će vam putovanja razbistriti um, a nedavna studija na Sveučilištu Indiana otkrila je još jedan zanimljiv podatak. Studenti su naime kreativniji rješavajući zadatke za koje vjeruju da su preuzeti iz drugih zemalja. Psiholozi imaju za to termin, 'psihološka distanca', odnosno 'putovanje iz stolice'. Putovanja naime povećavaju kreativnost. Tako i samo planiranje putovanja te zamišljanje sebe na nepoznatim i dalekim lokacijama može povećati kreativnost, ali i svjesnost i informiranost. William Maddux, socijalni psiholog, otkrio je također da oni koji žive izvan granica svoje zemlje pokazuju veću dozu kreativnosti. I ne samo to, oni koji su promijenili samo grad doživljavaju isto.

Putovanja vas čine produktivnijima
Na putovanjima dobivate nove ideje i postajete produktivniji. Nije stoga čudno da mnogi ljudi u zapadnim zemljama, koji imaju mogućnosti za to, često uzimaju predah od posla da bi putovali i vratili se s novim idejama.

Putovanja vas čine privlačnijima
Nije samo riječ o preplanulom tenu koji vas čini ljepšima i atraktivnijima. Prema jednom istraživanju internetskog sitea ItsJustLunch.com, tema broj dva koje će se parovi dotaknuti na prvom izlasku su putovanja. Na prvom mjestu su, naravno, hobiji.