OBRATITE Pažnju

Pun Mjesec u Ribama prijeti nesanicom, mentalnom zbrkom i slabom koncentracijom, a na ove znakove najviše će utjecati

29.08.2020 u 08:21

Bionic
Reading

U srijedu 2. rujna nedugo poslije svitanja opozicija Sunca i Mjeseca proizvest će pun Mjesec u Ribama. Od utorka predvečer pa do četvrtka ujutro više će ljudi nego inače iskusiti blaže zdravstvene tegobe poput poremećaja spavanja i pojačanog izlučivanja tekućine. U noćima prije i poslije egzaktnog punog Mjeseca porast će izgledi za nesanicu i višestruko buđenje zbog odlaska na WC

Da biste izbjegli te tegobe, u utorak i srijedu izbjegavajte stresne situacije i uznemirujuće medijske sadržaje, a navečer nemojte unositi puno tekućine. Ako i inače teško zaspete, pola sata prije spavanja uzmite sredstvo s valerijanom ili melatoninom, prirodnim hormonom koji navodi na san.

Dvaput provjerite pogreške

Tijekom dana mogući su mentalna zbrka, slaba koncentracija i neodređen nemir. Dio razloga za to bit će živopisni snovi, koji će na vas ostaviti dugotrajan i jak dojam, uplećući vam se u misli. Obavljanje posla i učenje mnogima će biti otežano, uz zastoje i povećan broj pogrešaka. Dvaput provjerite jeste li sve napravili kako treba, a ako izlazite iz stana, pazite da ste uzeli nužne predmete, uključujući novac, dokumente i masku, kao i da ste ugasili plin i struju na štednjaku i zaključali vrata. Kad je Mjesec pun, nijedna predostrožnost nije pretjerana.

U spomenutom razdoblju ne donosite dalekosežne odluke i ne povlačite krupne poteze, nego se pozabavite samo jednostavnim i rutinskim zadacima. Ako nije nužno, ne izlazite u promet, ne vodite razgovore o važnim temama s utjecajnim ljudima i ne sporite se s predstavnicima zakona. U četvrtak popodne ili predvečer misli bi vam se trebale razbistriti, a koncentracija stabilizirati.

Ova će Mjesečeva faza najjače utjecati na Djevice, Strijelce, Ribe i Blizance rođene pet dana prije i poslije 2. rujna, 2. prosinca, 2. ožujka i 2. lipnja. Spomenuta upozorenja i preporuke odnose se ponajviše na njih. Uštap će u nešto manjoj mjeri zahvatiti Bikove, Rakove, Jarce i Škorpione rođene na prijelazu iz prve u drugu dekadu.