NOVA MODNA IKONA

Zbog Meghan Markle porasla popularnost pjegica i prirodne šminke

22.05.2018 u 14:43

Bionic
Reading

Prelijepa glumica Meghan Markle, odnedavno i vojvotkinja od Sussexa, na svom je vjenčanju izazvala oduševljenje prirodnom ljepotom i make upom koji nije skrivao njezine šarmantne pjegice

Još jedna posljedica 'Meghan efekta' je i iznenadni porast zanimanja za pjegice kojima se ponosi šarmantna američka glumica, najnovija članica engleske kraljevske obitelji.

Ako ste i vi bili jedan od 29 milijuna gledatelja koji su uživali u pravoj modernoj bajci, vjenčanju princa Harryja i glumice iz Los Angelesa, zasigurno vam nije promaknulo kako je lijepa Meghan blistala poput princeze.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osim što je odabrala minimalističku vjenčanicu s dugačkim velom, zvijezda 'Suitsa' nosila je ležernu messy pundžu i decentni make up koji je sve oduševio - za njega zaslužan vizažist slavnih Daniel Martin.

No još jedan detalj je mnogima upao u oku, a to su šarmantne pjegice koje nisu bile temeljito zamaskirane podlogom budući da ova kalifornijska ljepotica voli prozračnu podlogu kako bi se vidjele pjege.

Lijepa Amerikanka u jednom je ranijem intervjuu otkrila da ne nosi puder na licu u slobodno vrijeme te da je usavršila šminkanje u pet minuta.

'Uvijek sam inzistirala da mi podlogom ne prekrivaju pjegice', izjavila je jednom prigodom 36-godišnja glumica.

Njezina bivša vizažistica Lydia Sellers kaže kako samosvjesna Meghan uvijek želi samo naglasiti njezinu ljepotu. 'Za nju je najvažnije da izgleda prirodno i da ostane vjerna sebi', kaže ona.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da je Meghan nova modna ikona, ne čudi i da je platforma Pinterest zabilježila porast od čak 117 posto za pretraživanje 'freckle friendly makeup ideas' (ideje za šminku ako imate pjegice) u odnosu na isto vrijeme prošle godine, dok je i Instagram poludio za pjegicama gdje je u porastu hashtag koji stavljaju djevojke i žene koje bi željele imati pjegice.

Upućeni u trendove kažu kako će se posljedice 'Meghan efekt' tek vidjeti, no upravo bi njezin način šminkanja koji ne podrazumijeva težak make up, konturiranje, dramatične sjenke, iscrtavanje usana ili debelu liniju tuša što su među prvima isfurale cure iz klana Karadashian-Jenner, mogao postati najtraženiji među fashionisticama.

Osim Meghan, među zvijezdama kojima se sviđa prirodan look su i Jessica Alba, Alicia Keys ili Christina Aguilera koje sve češće biraju diskretan make up ili se čak i na crvenom tepihu pojavljuju i bez njega.