Hotel u Istri

Prvi design hotel u Hrvatskoj

05.09.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Rovinj i Istra osim što su oduvijek bili nezaobilazna odredišta za sve one željne dobre zabave, kulturnih događanja i opuštanja na plaži, od nedavno su postali i novo odredište za zaljubljenike vrhunske arhitekture i dizajna

Naime, u Rovinju je ovog ljeta otvoren Maistrin hotel Lone, prvi design hotel u Hrvatskoj, član internacionalnog lifestyle branda za čiju su realizaciju angažirani vodeći hrvatski kreativci od arhitektonskog studija 3LHD pod vodstvom arhitekta Silvija Novaka, dok su u uređenju interijera i osmišljavanju vizualnog identiteta hotela sudjelovali vodeći mladi hrvatski dizajneri i umjetnici.

Dizajnerski identitet hotela uočljiv je već u njegovom vanjskom izgledu koji neodoljivo podsjeća na luksuzni kruzer koji se smjestio između hotela Monte Mulini i Eden, uz stoljetnu park šumu ''Zlatni rt'' i uvalu Lone po kojoj je hotel i dobio ime. Upravo je ova atraktivna lokacija u kojoj je hotel smješten, dio likovnog elementa interijera. Naime, umjesto zidova postavljene su velike staklene stijene kako bi se što bolje inkorporirala klima i poseban pejzaž u koncept zgrade, ali i zgrada u okruženje. Upečatljiv dio ovog dizajnerskog hotela je i centralni, pet katova visok atrij oko kojeg su planirani svi javni sadržaji hotela - dva fine dining restorana, tematski barovi i slično.
Jednakim stilom i pažnjom na detalje uređeno je i 248 smještajnih jedinca iz kojih se pruža pogled na more i park šumu. Balkoni pojedinih smještajnih jedinica oblikovani su u intimne masažne kade s efektom beskonačnog bazena dok su u ostalim sobama na balkonima naizmjenično postavljena zatamnjena zrcala koja reflektiraju svjetlo i sliku mediteranskog raslinja dovodeći ih tako u dubinu interijera te ispunjavajući ih vanjskim okruženjem. Najveći luksuz pruža 129 četvornih metara velik predsjednički apartman s masažnom kadom i sunčalištem na balkonu te pogledom na uvalu.

Gostima hotela na raspolaganju su i night club bar „Lone“ koji će osim jazz koncerata organizirati i druge vrste glazbenih i kulturnih događanja, dječji klub, wellness i spa centar na 1.700 četvornih metara te 10 višenamjenskih dvorana od kojih je ona najveća kapaciteta 650 mjesta.