SUSRET S KRALJICOM

Prva dama igra na sigurno: Jill Biden utjelovljenje je poslovne elegancije u svijetloplavom outfitu

13.06.2021 u 22:55

Bionic
Reading

Dr. Jill Biden, prva dama Amerike, njeguje klasičan modni stil koji laska njezinoj vitkoj figuri, a svoje se modne formule držala i prilikom posjeta Velikoj Britaniji gdje se održao samit G7

Jill Biden je tijekom posjeta Britaniji pokazala sofisticiran osjećaj za stil, pa smo je vidjeli u ženstvenim kreacijama s potpisom Brandona Maxwella, Caroline Herrere, L'Agence, Oscara de la Rente i Gabriele Hearst.

Američki predsjednički par susreo se s engleskom kraljicom Elizabetom II, a sve oči bile su uprte u prvu damu koja se, baš poput kraljice, odlučila za pastelne tonove.

Kraljica Elizabeta II nosila je haljinu ružičaste boje vedrog uzorka koju je iskombinirala s ružičastim šeširićem dok je Jill Biden nosila svijetloplavi sako s odgovarajućom suknjom u istom tonu s potpisom Adama Lippesa.

Ovu elegantnu kombinaciju prva dama Amerike upotpunila je nude slingback stiletticama s potpisom Valentina koje smo već viđali na Jill.

  • +5
Joe Biden i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modna reciklaža nije strana supruzi Joea Bidena pa je tako i na samitu G7 nosila haljinu s potpisom Oscara de la Rente u kojoj ju je javnost mogla vidjeti još u studenome.

Kako su objavili britanski mediji, susret je prošao u ugodnom ozračju, a predsjednik Biden je potvrdio kako je pozvao kraljicu Elizabetu II da posjeti Bijelu kuću te je izjavio kako ga podsjeća na njegovu majku.

  • +9
Kate Middleton i Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Profimedia

'Mislim da se ne bi uvrijedila ako kažem da me podsjetila na moju majku, njezin pogled i velikodušnost', rekao je Biden (78) novinarima prije odlaska iz Londona.

'Jako je ljubazna, to ne čudi, ali imali smo odličan razgovor. Pitala je za dvojicu čelnika, onog s kojim ću se sastati, g. Putina, i Xi Jinpinga, i dugo smo razgovarali'.

Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: © No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia

Kraljica se već sastala s Bidenom i njegovom suprugom tijekom njihova boravka u Britaniji. Organizirala je prijem za čelnike G7 i njihove supruge u petak navečer u Cornwallu gdje je održan trodnevni samit.

Inače, Joe Biden je peti američki predsjednik kojeg je kraljica primila u Windsoru, nakon Donalda Trumpa 2018., Baracka Obame 2016., Georgea W. Busha 2008. te Ronalda Reagana 1982.

Tijekom njezine 69-godišnje vladavine, izmijenilo se 14 američkih predsjednika, a Elizabeta se sastala sa svima osim s Lyndonom Johnsonom.