LJETNI PARFEMI

Provjerite mirišete li na luksuz

01.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Na visokim ljetnim temperaturama itekako je važno kako i na što mirišemo. Što o vama govori vaš parfemski modni dodatak?

Postoje parfemi koji nam mirišu na luksuz i oni koji nam bazde na neukus. Kao i većina stvari koja podliježe tako subjektivnoj kategoriji procjene poput ukusa, tanka je granica između jednih i drugih, a najmanje ovisi o samom parfemu. Najčešće je povezana s našim raspoloženjem i kontekstom u kojem nam se određeni miris urezao u pamćenje.

Ako postoji mirisna 'kategorija' koja kod većine izaziva smiješak, onda su to ljetni parfemi u laganim koncentracijama toaletnih voda. Svaka esencija u njihovom zavodljivom koktelu kao da poziva na lijena izležavanja na plaži, svaka nota kreirana je kao mirisna najava još jedne uzbudljive ljetne noći. Poeziju na stranu, citrusi su njihov zaštitni znak, začinske note rado su viđeni 'gosti', cvjetne i voćne esencije čine njihovo srce.

Osvježavajući miris zelenog čaja američke majstorice stila Elizabeth Arden ove je sezone obogaćen voćnim sorbetom, a predstavljen je kao Green Tea Summer. S američkog kontinenta stiže i triptih Avonovih mirisnih minipakiranja Sassy Swirls na bazi vanilije. Zahvaljujući 15-mililitarskim pakiranjima, čitavo ljeto možete mirisati na tri varijacije vanilije.

Talijanski meštar stila Giorgio Armani i istinski zaljubljenik u mirise Mediterana svoj kultni miris žene Code svakog ljeta 'razodjene' u lagane note poput nerolija, jasmina, đumbira, vanilije… Iz Italije nam stiže i nova verzija Blumarineova mirisa Bellissima. Iako se ove sezone odaziva na ime Acqua di Primavera, ne dajte se zbuniti, riječ je toaletnoj vodi koja se može nositi i ljeti, ne samo u proljeće.

Francuski zavodnik L'Occitane samo ovog ljeta osvaja iskričavim notama sunčanog citronovca, grmolike biljke koja raste duž mediteranske obale.