destinacija za gurmane

Projekt Zlatna Slavonija Eno & Gastro promovira lokalne proizvođače

05.12.2022 u 10:46

Bionic
Reading

Neodoljive slavonske slastice sljubljene s kvalitetnim espressom, originalni zimski kokteli na bazi šljivovice, viljamovke ili craft gina, vrhunski digestiv za kraj nezaboravnog gurmanskog putovanja… Požeško-slavonska županija prava je destinacija za gurmane

Ništa bolje ne grije od slavonske šljivovice, a mirisna viljamovka sobne temperature baš će goditi nakon jela. Ovo nepisano slavonsko pravilo potvrđeno je i na radionici „Jaka alkoholna pića i likeri“, održanoj u organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije u sklopu opsežnog projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“.

Voditelj radionice, poznati hrvatski sommelier Darko Lugarić koji je zanat pekao u najboljim restoranima, vlasnicima ugostiteljskih objekata i destilerija te njihovim zaposlenicima otkrio je kako poslužiti vrhunske slavonske rakije i likere za potpuni doživljaj.

Slastice, kava i zimski slavonski kokteli

Inovativna ponuda i želja za novim znanjima koja upotpunjuje i podiže letvicu kvalitete cjelokupne ponude destinacije, zainteresirala je i vlasnike kafića i barova pa je projekt "Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ 1. i 2. prosinca dobio dodatak – tri autohtona topla zimska koktela pod voditeljskom palicom poznatog miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslava Madića Kishonija. Novi se okusi koktela prilagođenih hladnijem vremenu također baziraju na pićima malih lokalnih proizvođača Požeško-slavonske županije – iznimnim rakijama, likerima i craft ginovima.

Konobari, kuhari i baristi u Požeško-slavonskoj županiji s veseljem će vam sljubiti i kavu sa slavonskim desertom, o čemu je bilo riječi na inspirativnoj radionici „Uvod u kavu i zanimanje bariste“ Domagoja Trusića.

Novi imidž destinacije

Novi imidž destinacije koja se ne odriče autohtonosti i tradicije već ih stavlja u središte suvremene turističke ponude, impresionirat će goste čiji je temeljni motiv putovanja dobro osmišljena, originalna i vrhunska eno-gastro priča. Educirani konobari, sommelieri, baristi, kuhari, vlasnici restorana, destilerija i vinarija od sada je prezentiraju u skladu sa suvremenim trendovima, ali uz neizostavnu i nadaleko poznatu slavonsku gostoljubivost.

Znanja i vještine koje su stekli polaznici ciklusa tematskih edukacija i radionica pridonose uspješnijem tržišnom plasmanu lokalnih proizvoda, njihovoj prezentaciji na novi i marketinški uspješniji način, a u tome će – u konačnici – najviše uživati gosti.

Tako ćete već prilikom sljedećeg dolaska u Zlatnu Slavoniju uživati u slavonskoj rakiji, probuđenim aromama kave i toplim koktelima baziranim na vrhunskim pićima lokalnih proizvođača.