MODNA PREDVIĐANJA

Pripremite novčanike: Donosimo listu cipela koje ćemo obožavati u 2021.

04.01.2021 u 12:38

Bionic
Reading

Tek smo zagazili u 2021., a modni stručnjaci već su izdvojili favorite koji će dominirati modnom scenom u narednim mjesecima. U novoj godini očekuje nas pregršt modnih iznenađenja, a kada je u pitanju obuća, predlažemo vam da pažnju usmjerite ka ovih sedam trendi modela

Način na koji gledamo na obuću ove godine doživio je cjelovit remont. Nakon što smo proveli mjesece u toplini doma noseći papuče ili tenisice ideja odijevanja i eksperimentiranja s novim cipelama čini se privlačnijom nego ikad. Srećom, na putu je nova jesenska sezona koja donosi nekoliko novih trendova u svijetu obuće.

Iako je 2020. ostavila gorak okus u ustima, nadamo se da ćemo u 2021. imati više razloga veselje, pa makar to bile male stvari poput novog para cipela. Modni stručnjaci najavili su nove trendove, a prema njihovim predviđanjima ovi će modeli uživati najviše zanimanja trendseterica.

Loaferice s debelim potplatom

Mokasinke ili popularno zvane loaferice posljednjih godina su od omražene obuće postale omiljenim jesenskim odabirom žena diljem svijeta, a još ljetos bilo je jasno kako će ove cipele biti pobjednice sezone. Prema novim podacima Lysta, zaljubljenice u modu diljem svijeta provode vrijeme u intenzivnoj potražnji za ovom obućom, točnije njezinim glomaznim inačicama.

  • +17
Mokasinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Chic papuče

Iako smo izašli iz karantene, udobne i tople papuče dominirat će i u 2021. godini, zahvaljujući dizajnerima koji ih i dalje vide kao isplativu investiciju. Veliki broj ljudi provodi vrijeme opuštajući se u svoja četiri zida, a mnogi još uvijek rade od doma pa nije ni čudo da se brendovi koncentriraju na udobnu obuću poput kućnih papuča ili mekanih balerinki i mokasinki koje ćete jedva osjetiti na nogama.

Tenisice za trčanje

Posljednjih sezona primijetan je nagli porast potražnje za sportskom obućom, a stručnjaci napominju kako su sve traženiji izrazito atletski modeli tenisica poput onih za trčanje ili teretanu, dok elegantni modeli polako gube na značaju. Tenisice s potpisom brenda New Balance obilježile su jesen/zimu 2020., a proljeće/ljeto 2021. pamtit ćemo po novim uzbudljivim modelima s potpisom brendova kao što su Salomon, Asics i drugi.

  • +28
Tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Balerinke

Balerinke su klasik koji nikad ne izlazi iz mode i upravo ih zato valja imati u ormaru. Ove sezone prevladavat će modeli u neutralnim bojama, po mogućnosti od kože i s elastičnom pasicom te oni s dodatkom vrpce za vezanje oko gležnja, poput onih koje nose profesionalne balerine. Veliki hit bit će i balerinke ukrašene nakitom te će narednih mjeseci doživjeti pravi bum.

Mary Jane cipele

Iako se oduvijek smatraju klasičnom obućom, cipele Mary Jane, koje karakterizira detalj remenčića oko gležnja, posljednjih godina nisu se previše proslavile u trendovskom smislu uslijed naleta nekih novih, uzbudljivijih modela. Nekoć smatrane dosadnom poslovnom obućom, poprimile su odvažniji izgled po pitanju dizajna i palete boja predstavljajući značajan modni trend u nastajanju.

  • +26
Udobne cipele za jesen/zimu 2020. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Klompe

Višesezonski trend ružne obuće u znaku tatinih tenisica, anatomskih natikača i takozvanih čeških sandala na čičak u narednim mjesecima dobit će dostojnog nasljednika u klompama. Da je riječ o novom omiljenom modelu ružne obuće na modnoj sceni, dovoljno govori podatak da potraga za klompama iz mjeseca u mjesec raste za 27 posto. Veliki potencijal klompi u hladnijim mjesecima u godini prepoznao je i legendarni njemački brend Birkenstock lansiravši nove modele svojih kultnih klompi Boston u suradnji s popularnim streetwear brendom Stussy, a trendseterice su podjednako naklonjene i dizajnerskim inačicama klompi poput modela s detaljem debelog lanca kakve je predstavio popularni britanski dizajner J.W. Anderson

Robusne chelsea čizme

Preostalo je još dovoljno vremena da ulicama grada prošetate trendi čizmice, a stručnjaci u narednim mjesecima predlažu robusne modele chelsea čizmica s debelim potplatom koje su dostojna zamjena jednako popularnim combat čizmama. Za razliku od combatica, chelsea čizme se ne vežu, već s bočne strane imaju ušivenu elastičnu traku pa ih je i puno lakše obući, što uvelike olakšava posao kada ste u stisci s vremenom.

  • +10
Čizme s debelim džonom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije