vrijeme je za promjene

Pripreme za ljeto: Ovim haljinama ne prestaje rasti popularnost, traže se više no ikad

23.04.2021 u 14:04

Bionic
Reading

Izgleda kako je pandemije i boravka kod kuće svima dosta, a zaljubljenici u modu nadaju se ljepšoj budućnosti u kojoj će odbaciti ležernu odjeću i konačno zablistati u stilski dotjeranim stajlinzima. Tako modna tražilica Lyst bilježi povećanu potražnju za elegantnim haljinama namijenjenim odlascima na zabave, druženja i izlaske

Toplo vrijeme i haljine u modnom svijetu idu ruku pod ruku, pa ni ne čudi kako modni kupci dolaskom proljeća garderobu najčešće osvježavaju upravo tim modnim komadom.

Ova sezona donijela je neke posve nove trendove – od retro i romantičnih dnevnih modela, bajkovitih haljina princeza kroja pa do modela s izazovno otvorenim leđima.

  • +13
Proljetne haljine Izvor: Profimedia / Autor: PROMO

Modna platforma Lyst koja prati pretraživanja modnih kupaca u cijelom svijetu od početka travnja bilježi novi trend.

Naime, potražnja za party haljinama, elegantnim modelima namijenjenim za druženja i noćne izlaske porasla je za 38 posto, a najtraženiji su kratki modeli te modeli s vrlo izazovnim prorezima.

Podaci pokazuju kako općenito vlada trend pripremanja za ljetnu sezonu pa je tako pojam 'ljeto' pretraživan 26 posto puta više tijekom proteklog mjeseca. A topli mjeseci donijet će nam i novi, vrlo romantičan trend.

Naime, broj pregledanih stranica s modelima kukičastih haljina nadahnutih 70-im godinama povećao se za 21 posto u odnosu na prošli mjesec. Među popularnim brendovima izdvajaju se imena kao što su Nensi Dojaka i 16Arlington.

  • +6
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo