NA UDARU PET ZNAKOVA

Pripazite, retrogradni Merkur donosi nervozu i stres

23.03.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Ove godine očekuju nas tri retrogradna Merkura, od kojih prvi započeo 22. ožujka ulaskom Merkura u Ovna. Sa sobom nosi stres, nervozu i osjećaj da nam je sreća okrenula leđa, a na njegovom će se udaru osim Ovna, naći Rakovi, Vage, Djevice i Jarci

Razdoblje retrogradnog Merkura nije pogodno za velike planove, započinjanje novih poslova ili rješavanje problema. Radije ga provedite u meditaciji i razmišljanju o načinu komunikacije, kako s drugima, tako i sa sobom. Na površinu u tom periodu obično isplivaju stare rane, razmišljanja i osjećaji pa je kod nekih moguć pojačan osjećaj iscrpljenosti i umora.

Retrogradni Merkur u Ovnu ima i svoje dobre strane pa tako u ovom periodu možete pronaći izgubljene stvari, a mogući su i lijepi susreti s nekim osobama iz prošlosti koje bi vam se mogle vratiti u život.

Pridržavajući se nekih pravila lakše ćete prebroditi razdoblje koje završava 15. travnja, a posebnu pažnju posvetite najkritičnijim danima - od 22. do 24. ožujka, od 28. do 30. ožujka, 31. ožujka i 4. travnja.

Izbjegavajte započinjanje novog posla

Ovo posebno vrijedi ukoliko ćete na novom poslu morati donositi važne odluke i potpisivati važne ugovore. Pod djelovanjem retrogradnog Merkura lako se može dogoditi da vam promakne neka stavka pisana sitnijim slovima ili da nešto jednostavno krivo protumačite. Osim toga, započinjući novi posao važno je dati sve od sebe i pokazati se u najboljem izdanju, to je u ovom razdoblju gotovo nemoguće.

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strpite se s donošenjem vrlo važnih odluka

Retrogradni Merkur otežava mnoge stvari a donošenje važnih odluka i realizacija istih u ovom razdoblju može značiti samo katastrofu. Ovo je vrijeme pogodnije za razmišljanje i planiranje pa stoga o važnim odlukama slobodno razmišljajte, vizualizirajte ih i zapisujte u dnevnik, a njihovu realizaciju odgodite za kasnije.

  • +44
Poznati rakovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Suzdržite se od kupnje

Velika je vjerojatnost da će vam se stvari kupljenje u periodu retrogradnog Merkura kvariti pa izbjegavajte kupnju skupocjenih stvari kao što su nekretnine, novi automobili, računala i slično.

  • +34
Poznate Vage Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ne vozite limenog ljubimca automehaničaru

Ako baš nije sila, odgodite odlazak sa svojim automobilom kod automehaničara, jer su veliki izgledi da ćete se ponovno vidjeti s njim kad se Merkur opet nastavi kretati direktno.

  • +43
Poznate djevice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Putujte samo ako baš morate

Period retrogradnog Merkura nije najpovoljniji za duga putovanja i udaljene destinacije. Ukoliko su ona neizbježna, naoružajte se strpljenjem i pripremite na prometne gužve, kašnjenja i kvarove na prijevoznim sredstvima. Posebnu pažnju obratite na rezervacije i dogovorene termine, kao i gdje čuvate putne karte i isprave.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Suzdržite se vjenčanja i ne naglite s razvodom

Pokušaj ostvarivanja ozbiljne veze u vašem životu za vrijeme retrogradnog Merkura osuđen je na propast i nikako to nemojte činiti. Za vjenčanja će biti i bolje prilike, a ista stvar vrijedi i za razvode. Najbolje je tijekom ovog perioda suzdržati se od bilo kakvih velikih promjena u ljubavnim odnosima.

Dani pojačane potrebe za oprezom

Od 22. do 24. ožujka pripazite što i kome govorite, ali vodite računa i o tuđim riječima. Pripazite i na stvari poput mobitela, ključeva ili osobnih dokumenta koje biste lako mogli izgubiti.

Od 28. do 30. ožujka vrlo su moguće nesuglasice na poslu i neočekivani problemi. Mogući su i zdravstveni problemi, s velikim izgledom za želučane tegobe.

Retrogradni Merkur 31. ožujka će se poklopiti s punim Mjesecom, što je vrlo loše za međuljudske odnose. Izbjegavajte tog dana rasprave, polemike i svađe jer mogu završiti katastrofalno.

Obilje frustracija i napetosti izgledni su 4. travnja, a tog dana mogući su šak i prekidi ozbiljnih veza.