LEGENDARNA LADY DI

Princeza Diana nije bila samo ikona stila; evo koje smo beauty trikove naučili od nje

08.02.2021 u 15:20

Bionic
Reading

Princeza Diana, nikad prežaljena majka prinčeva Williama i Harryja, i danas je velika modna inspiracija

Zahvaljući seriji 'Kruna', svijet se iznova zainteresirao za jednu od najomljenijih članica britanske kraljevske obitelji koja je oduvijek bila u fokusu zanimanja zaljubljenica u modu.

Princeza srca kako su je često nazivali je s puno stila kršila stroga modna pravila kraljevskog dvora, a njezini su bezvremenski stajlinzi i danas oduševljavaju fashionistice.

Smjele večernje haljine, oversized sakoi, nezaboravne bluze i topovi ili hlače koje ističu vitki struk, sve je to Lady Di nosila na neponovljiv način te se svi slažu kako s punim pravom nosi titulu jedne od najvećih modnih ikone svih vremena.

  • +6
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Traperice visokog struka i sakoi naglašenih ramena kakve primjerice danas s puno stila nosi modna ikona novog doba Hailey Bieber izgledaju kao da su posuđeni iz garderobe lijepe humanitarke neodoljivog osmijeha.

Dakako, točka na 'i' svakog uspjelog stajlinga su i odgovarajući make up i frizura, a evo što po tom pitanju možemo naučiti od princeze Diane.

Svjetlucavo sjenilo za oči

Svjetlucavo sjenilo koje nije prenapadno ističe oči na najbolji mogući način. Lady Di je pravi primjer kako ovakvo sjenilo može itekako izgledati elegantno i profinjeno.

Crveni lak za nokte

Iako članice kraljevske obitelji najradije nose diskretnu nijansu laka, boje baletnih papučica, tzv. ballet slippers kakve primjerice vole kraljica Elizabeta II i Kate Middleton, odvažna princeza rado je nosila i crveni lak.

Ukrasi za kosu

Lady Di je rado nosila raskošne šešire, tijare i obruče za kosu koji su njezinim stajlinzima davali posebnu čar.

Plava olovka za oči

Mlada Diana bila je velika obožavateljica plave olovke za oči koju je nanosila na unutrašnjost donjega kapka, a tek se u 90-ima okrenula neutralnijem make upu za oči.

Voluminozna kosa

Princeza Diana je godinama bila vjerna svojoj kratkoj kosi no frizura joj je uvijek bila besprijekorna stilizirana u mladenačke valove.

Naglašene trepavice

Bez obzira na make up trendove, princeza Diana nikad nije odustajala od dramatično naglašenih trepavica s nekoliko slojeva maskare.

Ruž za usne

Lady Di je najradije nosila ruževe svijetlo-ružičastih nijansi ili u prirodnim tonovima crvene. No kad bi se odvažila i za neke hrabrije ruževe poput crvene ili koraljne, to je također izgledalo fantastično.