SKUPOCJENA TITULA

Prije vjenčanja odjeću je morala kupovati sama, a sada ormar Meghan Markle vrijedi milijun dolara

03.07.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Prije nego što je postala vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle je, istina je, bila uspješna i samostalna žena koja si je mogla priuštiti poznate brendove, no zasigurno ne u količini koju si može priuštiti sada kad je postala dio kraljevske obitelji. Do kraljevskog vjenčanja godine Meghan je svu svoju odjeću morala kupovati vlastitim novcem, obzirom da kraljevska obitelj ne smije davati pozajmice i plaćati njezinu odjeću novcem britanskih poraznih obveznika, no sada je priča posve drugačija

Danas Meghan Markle ima pravo trošiti novac iz kraljevskog budžeta predviđenog za odjeću, baš kao što to radi i ostatak kraljevske obitelji. Jer, naposljetku, odijevati se poput vojvotkinje iziskuje puno više novca nego što joj je trebalo kada je bila poznata tek kao glumica.

Stručnjakinja za kraljevsku obitelj, Katie Nicholl, tvrdi kako se Meghan, otkako se u studenom zaručila za princa Harryja, u javnosti pojavila u stajlinzima vrijednim otprilike milijun dolara, odnosno 6,3 milijuna kuna.

Većina iznosa otišlo je na stajlinge za vjenčanje, točnije na po narudžbi izrađenu Givenchyjevu vjenčanicu koju je Meghan nosila za službeni dio ceremonije, a čija je cijena preko 440.000 dolara, kao i na ležerniju vjenčanicu Stelle McCartney za privatni dio slavlja za koju je trebalo izdvojiti više od 157.000 dolara.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No i druge odjevne kombinacije 36-godišnje vojvotkinje značajno su utjecale na budžet. Primjerice, prljavo bijela haljina s potpisom modne kuće Givenchy koju je Meghan nosila tijekom svog prvog samostalnog pojavljivanja s kraljicom Elizabetom II. koštala je oko 18.000 dolara, ružičasta haljina spuštenih ramena s potpisom Caroline Herrere koju je nosila na službenoj proslavi kraljičina rođendana koštala je 4.000 dolara, a cijena haljine Oscara de la Rente koju je Meghan nosila na vjenčanju Harryjeve rođakinje iznosila je gotovo 6.000 dolara.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Usporedbe radi, 643 dolara vrijedna haljina brenda Goat, koju je Meghan nosila na svom prvom javnom pojavljivanju kao zakonita supruga princa Harryja i vojvotkinja od Sussexa, čini se tek kao zagrijavanje za sve stajlinge koji su nakon toga uslijedili.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Iako je Meghan sama morala snositi troškove vjenčanica, ako je vjerovati Nicholl, Harryjev otac, princ Charles, je bio taj koji je podmirio sve račune za Meghaninu odjeću koju je nosila na javnim događanjima nakon vjenčanja.

'Pogledajte samo koliki je publicitet osigurala prije vjenčanja. Smatram da je to vrijedilo svakog penija', prokomentirala je Nicholl to što se princ Charles ponudio podmiriti troškove njezine nove garderobe.

  • +13
Kraljica Elizebeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Samo, nemojmo biti iznenađeni ako Meghan bude reciklirala neke od svojih kraljevskih stajlinga narednih mjeseci, kao što to radi Kate Middleton. Na kraju krajeva, Meghan je u ovo kratko vrijeme otkako je postala vojvotkinja već dva puta viđena s istim šeširom.

'Kada kupujete skupocjenu couture odjeću poput Meghanine, bio bi grijeh ne odjenuti je ponovno', zaključila je stručnjakinja za kraljevsku obitelj.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia