POZIV ZA UMJETNIKE

Prijava za natjecanje Henkel Art.Award.

07.05.2012 u 15:11

Bionic
Reading

Henkel CEE jedanaesti put zaredom objavljuje prijavu za sudjelovanje u natjecanju Henkel Art.Award. za regiju Srednje i istočne Europe

Umjetnička nagrada u vrijednosti od 35 tisuća eura sastoji se od sedam tisuća eura novčane nagrade i dvije izložbe te je namijenjena kreativnim vizualnim umjetnicima iz 23 zemlje u regiji uključujući i Hrvatsku. Rok za slanje radova na natječaj istječe 25. svibnja.

Hrvatski su umjetnici tijekom godina zabilježili značajan uspjeh u okviru natjecanja Henkel Art.Award. uključujući glavnu nagradu koju je 2004. osvojila Ines Vlahović te specijalnu nagradu za mlade umjetnike koju je 2006. osvojio Igor Eškinja, a 2010. mlada umjetnica Nina Kurtela

Ove će godine Henkel Art.Award. 2012. u suradnji s KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umjetnosti u Beču (MUMOK) još jednom odati priznanje istaknutim i inovativnim radovima umjetnika na područjima slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Renomirani međunarodni žiri bit će sazvan u ljeto 2012. godine kako bi odabrao pet finalista u borbi za glavnu nagradu te odlučiti o pobjedniku. Pobjednik će bit proglašen na svečanoj ceremoniji koja će se održati u Beču u listopadu 2012. godine.

'Umjetnost pridonosi uzajamnom razumijevanju, ali iznad svega kulturalnoj razmjeni', izjavio je Günter Thumser, predsjednik Henkel CEE, objašnjavajući razloge Henkelovog dugoročnog angažmana u sponzoriranju umjetnosti.