OSVAJA NA PRVU

Prevrnuti kolač s breskvama je tako jednostavan

13.07.2014 u 08:11

Bionic
Reading

Sezona breskvi već je započela, a ako ih želite probati na malo drugačiji način, ispecite prevrnuti kolač

Breskve, kao i većina voća, sadrže mnogo vlakana koja su bitna za dobru probavu, smanjuju kolesterol i čuvaju srce. Osim što su idealno osvježenje za ljetne dane i grickanje na plaži, savršene su za razne kolače i slastice.

Sastojci:
385 g šećera
4 breskve, oguljene i narezane na ploške
250 g omekšanog maslaca
1 žličica ekstrakta od vanilije
225 g brašna
3 žličice praška za pecivo
60 g usitnjenih badema
6 jaja

Priprema:
Pećnicu trebate zagrijati na 170°C. U maloj tavici otopite ¾ šalice šećera i pola čaše vode. Nakon što se šećer rastopi i dobije zlatnosmeđu boju. Čim ga maknete s vatre ravnomjerno prelijte dno lima za pečenje namazanog maslacem.

Ostat će vam oko jedna čaša šećera. Stavite je u zdjelu s maslacem i ekstraktom vanilije i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zatim po malo dodajte sve ostale sastojke osim bresaka i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Potom posložite breskve i izlijte smjesu od maslaca. Pecite prvo pola sata pa pokrijte papirom za pečenje da biskvit ne bi zagorio. Potrebno je kolač peći još 45 minuta, a prije nego što ga preokrenete iz kalupa, neka odstoji barem desetak minuta vani. Možete ga servirati uz tučeno vrhnje ili šlag. U ljetne mjesece možda će vam bolje odgovarati kuglica sladoleda od vanilije.