READER'S DIGEST

Prevencija zlostavljanja djece na internetu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.10.2011 12:52
  • Objavljeno 04.10.2011 u 10:45
mama dijete roditelji obitelj

mama dijete roditelji obitelj

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: thinkstock

Tisuće djece i tinejdžera diljem Europe svakodnevno postaju žrtvama zlostavljanja na internetu. Šikanirani su, ponižavani, čak im se i prijeti porukama putem mobitela i elektroničke pošte, u chat sobama i na socijalnim mrežama

U listopadskom broju svojih 20 europskih izdanja časopis Reader's Digest piše o tome kako se zlostavljanje i maltretiranje poput virusa preselilo sa školskih hodnika i igrališta u virtualni svijet.

'Sve sofisticiranije moderne tehnologije integralni su i važan dio naših života. Djeca imaju pravo biti zaštićena u toj okolini', kaže Goran Miletić, glavni urednik časopisa Reader's Digest.

U protekla četiri mjeseca Reader’s Digest provodi kampanju za povećanje sigurnosti na internetu kako bi djeca bila sigurnija od napada online pedofila. Do danas je više od 50.000 tisuća Europljana ispunilo našu anketu kojom pozivamo na uvođenje sigurnosne tipke koja bi pomogla da zaštitimo djecu.

Sada Reader’s Digest poziva svojih gotovo 10 milijuna čitatelja u Europi da pomognu u zaštiti djece od zlostavljanja na internetu. Europska unija i vlade svih zemalja trebale bi naložiti čelnim ljudima internetske industrije da uvedu sigurnosnu tipku kojom bi se djeca mogla povezati s nacionalnim centrima za pomoć.

Dvije ankete, jedna za odrasle i jedna za djecu i tinejdžere, imaju za cilj potaknuti međunarodnu reakciju te dobiti podršku za obvezno uvođenje sigurnosne tipke i uvid kako ovu temu vide mladi. Ankete će trajati do kraja 2011. godine. Početkom sljedeće godine podatke će predstaviti čelnicima Europske unije, nacionalnih vlada i internetske industrije.

Ankete možete pronaći na Reader’s Digestovoj stranici za kampanju za sigurnost na internetu www.Protectchildrenonthenet.com. Možete je ispuniti i pridružiti se diskusiji o ovoj temi na Facebook stranici www.facebook.com/internetsafetybutton.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi