KOJI STE VI TIP?

Prepoznajete li sebe u nekoj od navedenih veza

02.03.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Postoje razne vrste ljubavi, pa samim time i razne vrste veze. Prepoznajete li sebe u nekoj od navedenih?

Stručnjaci se slažu da su ovo najčešće veze. Temelje se na različitim vrstama ljubavi. I dok su jedne dobre i poželjne, druge su prilično opasne i destruktivne.

Opsesivna veza
Morate znati gdje je on, što radi i s kim je. Ako se niste čuli s njim 20 puta dnevno, nervozni ste. Najradije biste mu se zalijepili za leđa, tako da budete s njim 24 sata dnevno. Samo o njemu razmišljate i samo o njemu govorite. Mogućnost da ga izgubite ravna vam je smrti. To je opsesivna ljubav i obično se događa kada se čovjek prvi put u životu ozbiljno i intenzivno zaljubi.

Sebična veza
To je veza u kojoj dvoje ljudi vole istu osobu – jedna voli sebe i partner voli nju. To je ljubav u kojoj sebična osoba misli samo na sebe i svoje potrebe te zahtijeva da je i partner tako tretira. Dakako, takva ljubav uključuje iskorištavanje u svakom pogledu. Dobra je vijest to da nesebični partner brzo shvati o čemu je riječ pa jednostavno ode.

Veza temeljena na požudi
Čim ga pogledate, koljena vam klecaju? Od samo jednog dodira čitavo tijelo vam drhti? Neprestano razmišljate o seksu s njim? Točnije, ne možete se koncentrirati ni na što osim na maštarije o njemu? E to je požudna ljubav kojom dominiraju strast i seks. Ma koliko uživali u njoj, ona ima relativno kratak vijek trajanja.

Veza iz bezuvjetne ljubavi
Ovakva se vrsta ljubavi rijetko susreće. Bez obzira na to što druga strana s vremena na vrijeme napravi neke stvari koje nisu u redu, bezuvjetna ljubav to oprašta jer razumije ljudske slabosti i zna da voli čovjeka, onakvog kakav on jest. Bezuvjetna ljubav uključuje bezgranično razumijevanje, poštovanje, toleranciju, toplinu i ljubaznost. Onaj tko je iskusi otkriva istinsku životnu ispunjenost.

Veza bez veze
Glavna karakteristika ove ljubavi je slomljeno srce. Svatko je barem jednom u životu iskusio ovu bolnu vrstu ljubavi. Zovu je i jednostranom ljubavi zato jer nije uzvraćena. Zbog ovakve ljubavi spjevane su brojne tužne pjesme. No sreća je što bol prođe, oporavite se i onda uplovite u novu ljubav.

Zaljubljenost i zaluđenost
Zaljubljenost je onaj osjećaj leptirića u trbuhu i kada u svakom čovjeku kojega sretnete vidite voljenu osobu. Zaluđenost je slična tomu, ali uz sebe nosi i opsesiju, odnosno onaj osjećaj da ne možete živjeti bez te osobe te da ćete doslovno uvenuti ako vam ne uzvrati ljubav. Nadamo se da ste dosad naučili da su to krajnje nezrele emocije koje nikada ne potraju dulje vrijeme.