ODLAZAK SA STILOM

Premijerova supruga u dosad najboljem izdanju

14.07.2016 u 20:03

  • +5

Samantha Cameron u Roksanda haljini

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Obitelj sad već bivšeg britanskog premijera Davida Camerona napustila je službenu rezidenciju u Downing Streetu koju su nazivali domom posljednjih šest godina i ispred ulaznih vrata oprostila se s medijima i javnošću. Za tu je prigodu uvijek dotjerana Samantha Cameron odjenula jednu od najljepših kreacija do sada, efektnu haljinu upečatljivih boja

Prošle godine časopis Vanity Fair proglasio je, ne bez razloga, Samanthu Cameron najbolje odjevenom ženom na svijetu, a vitka i visoka Cameronova supruga nastavila je nizati jednostavne, ali uvijek elegantne modne kombinacije kojima je opravdala laskavu titulu. No najbolji styling sačuvala je za kraj, koji je zbog Brexita došao ranije nego što se očekivalo, i oproštajno poziranje ispred premijerske rezidencije.

Haljina laskava A-kroja kojim je Sam Cam, kako joj tepaju britanski mediji, naglasila vitku liniju, nosi potpis londonske dizajnerice Roksande Ilinčić koja se u britansku prijestolnicu iz rodnog Beograda doselila u London gdje je studirala dizajn na prestižnom Central St Martinu: Haljina koju nosi Samantha Cameron dio je capsule kolekcije kojom je proslavila 10 godina rada.

Uspješna dizajnerica poznata je po prepoznatljivom color blockingu u fantastičnim, često kontrastnim bojama, a njezine haljine obožavaju holivudske zvijezde, ali i najpopularnija članica britanske kraljevske obitelji Kate Middleton koje se često može vidjeti upravo u njenim haljinama.

Samantha Cameron efektnu je haljinu, koju krasi i veliki patentni zatvarač koji se proteže cijelom dužinom s prednje strane, nosila uz neizostavan remen kojim je dodatno naglasila vitak struk, a look je upotpunila jednostavnim elegantnim crnim štiklama.

Samantha Cameron voli upečatljive uzorke i boje, ali i jednostavne haljine dok su joj omiljeni modni dodatak remeni kojima ističe vitak struk, a Vanity Fair pohvalio je njezin klasičan šarm kad je odjeća u pitanju.

S lakoćom spaja jeftine brendove i skupe dizajnerske krpice, a najčešće nosi odjeću britanskih modnih kuća Preen, Peter Pilotto, Emilia Wickstead, Jonathan Saunders, Osman, Erdem i Alexander McQueen. No najbolje odjevena žena na svijetu često kupuje i u popularnim lancima Cos, Reiss i Uniqlo, a poput većine žena, i ona obožava Zaru.