čista klasika

Prekrasna Španjolka oduševila je minimalističkom vjenčanicom i jednostavnim detaljima

11.06.2023 u 15:12

  • +19

Vjenčanica Blance Sainz

Izvor: Profimedia / Autor: EUROPA PRESS / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kada je riječ o vjenčanicama ono što je sigurno je da romantika i klasika baš uvijek prolaze. Dokazala je to i predivna Blanca Sainz, najstarija kći Carlosa Sainza, bivšeg španjolskog reli-vozača

Blanca Sainz, najstarija kći Carlosa Sainza, bivšeg španjolskog reli-vozača i dvostrukog prvaka Svjetskog prvenstva u reliju i Reyes Vázquez de Castro, udala se za Guillerma Comengea, svog dugogodišnjeg dečka. Mjesto odabrano za proslavu je bilo je La Piñonera, u Cebrerosu (Ávila), bajkovito obiteljsko imanje gdje je prije nekoliko mjeseci proslavljeno vjenčanje Ane Sainz i Rodriga Fontcuberta.

Na isti način kao i njezina sestra, ceremonija vjenčanja je održana u župi Santiago Apósto. Mladenka je stigla u crkvu držeći oca ispod ruke i konačno je došao trenutak kada je otkrivena najbolje čuvana tajna dana: mladenkina haljina.

Vjenčanica Blance Sainz

Mladenka je odabrala model od tila, s kratkim rukavima, bateau izrezom koji se proteže preko ključne kosti od ramena do ramena svakog ramena, plisiranim steznikom koji je inače jednostavnoj haljini dao snažan chic prizvuk. Haljine se nastavljala u bogatu i raskošnu, a opet nenametljivo elegantnu suknju evasé kroja koji je naglasio struk te dodao dozu romantičnosti punim volumenom. Romantični izgled bio je upotpunjen i dugačkim, nježnim i gotovo prozirnim veom i šlepom.

U tradicionalnom stilu, Blanca je odabrala ući u crkvu s licem prekrivenim klasičnim velom koji je na kosi učvrstila odgovarajućim brošem s dugim naušnicama u art deco stilu.

Haljina je kreacija Navascués, brenda koji je osnovala Cristina Martínez-Pardo Cobián koja se, s više od 40 godina iskustva, smatra jednom od velikih imena u sektoru vjenčanja na španjolskoj sceni.

Diskrecija je nit vodilja koja je obilježila Blancin izgled. Tako je svoju dugu kosu skupila u punđu s klasičnim razdjeljkom na sredini, a takva frizura poslužila i kao osnova za držanje vela. Što se šminke tiče, odlučila se za vrlo prirodan koji je naglasio njezinu ljepotu.

Još jedan od klasičnih detalja koji je Blanca odabrala bio je i vjenčani buket. Odlučila se za romantični buket u kojem je spojila ružičaste božure s kamilicom, bijelim ružama, eukaliptusom i maslinovim grančicama, a uz njega je držala i krunicu u ruci.