EDUVIZIJA

Predstavljen prvi portal koji olakšava učenje

21.01.2010 u 14:13

Bionic
Reading

U Zagrebu je predstavljena Eduvizija, prvi internetski portal koji omogućuje učenicima viših razreda osnovnih škola da nastavno gradivo svladaju uz pomoć današnje tehnologije

Riječ je o novom projektu tvrtke OZ Vizija, a pretplatom na sadržaj portala svaki korisnik dobiva svoju šifru kojom se registrira na portal te uz pomoć koje može pogledati video lekcije za peti, šesti, sedmi i osmi razred osnovnih škola neograničen broj puta.

Kroz nastavne sadržaje korisnike portala, ali i njihove roditelje vodi tim stručnjaka, nastavnika na svom području, a svi sadržaji Eduvizije prate nastavni plan i program koji je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH iz matematike, kemije, fizike i biologije. Velika prednost Eduvizije je i mogućnost izravne komunikacije s ostalim korisnicima portala, a svaki nastavni predmet ima forum gdje korisnik može zatražiti pomoć predmetnog nastavnika.

'Veliki interes i oduševljenje internetskom tehnologijom želimo iskoristiti kao poticaj u učenju i svladavanju obveznih nastavnih sadržaja. Pritom učenje nastavnog gradiva nije jedini naš cilj. Konkretnom internetskom komunikacijom, kroz forum, videokonferencije, razmjenu tekstualnog, foto i videomaterijala, dajemo priliku našim učenicima da na najbolji mogući način razvijaju svoje informatičke kompetencije', izjavila je pokretačica projekta Ružica Šimunović.

Projekt koji će olakšati živote mnogih tinejdžera aktivno je podržala i mlada voditeljica i glumica Iva Šulentić.

'Generacijama suvremenog doba sve je teže koncentrirati se na učenje uz knjigu. Eduvizija nudi sadržaje obrađene u zanimljivoj i atraktivnoj formi, uz koje školsko gradivo prestaje djelovati prijeteće i postaje lako i zanimljivo. Šteta što takvi sadržaji nisu postojali dok sam ja išla u školu', smatra Iva.

Eduvizija
je namijenjena roditeljima kojima omogućuje da preko korisničkog računa prate rad i aktivnosti svog djeteta. Usto, Eduvizija je i najstrpljiviji učitelj koji će ponoviti lekciju onoliko puta koliko je djetetu potrebno da usvoji gradivo.

Osim lekcija u audiovizualnoj formi, Eduvizija nudi i dodatne sadržaje poput pitanja za provjeru znanja, rubrike 'Ponovi' i 'Doznaj više' te forum za svaki predmet na kojem učenici mogu razmjenjivati podatke i iskustva s drugim korisnicima. U pripremi je pokretanje i zabavnog dijela portala na kojem će učenici imati priliku dodatno se zabaviti uz učenje.

Sadržaje
Eduvizije možete pogledati na www.eduvizija.hr