NEUSPIO stajling

Predsjednica modno podbacila prilikom susreta s Putinom

18.10.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Susret Vladimira Putina i Kolinde Grabar Kitarović pod budnim je okom javnosti, a ono što nam je prvo zapalo za oko bio je njezin neuspjeli stajling. Iako je predsjednica željela zablistati u punom svjetlu, to se nažalost nije dogodilo

Kolinda Grabar Kitarović stigla je u Rusiju u službeni posjet Vladimiru Putinu, koji je hrvatsku kolegicu primio u svojoj ljetnoj rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju, u kojoj je ugostio brojne svjetske lidere kao što su Tito, Bush i Merkel.

Predsjednica je nastojala prezentirati Hrvatsku u najboljem svjetlu, no iako joj je u tome pomoglo izvrsno poznavanje engleskog jezika, njezine modne vještine sigurno nisu doprinijele tome.

Iako smo je do sada uglavnom imali prilike viđati u haljinama s potpisom Aleksandre Dojčinović, ovoga puta odlučila se za kreaciju sličnu onoj u kojoj se pojavila pred kraljicom Elizabetom II.

  • +7
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za susret s ruskim predsjednikom Grabar Kitarović je odabrala monokromni komplet s potpisom domaćeg brenda Etno butik Mara, gotovo identičan onome koji je nosila tijekom susreta s kraljicom Elizabetom II. u Buckinghamskoj palači u listopadu prošle godine.

Kolinda Grabar Kitarović i kraljica Elizabeta II Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press Association

Sporni komplet koji se sastoji od suknje pencil kroja i strukiranog dvobojnog sakoa predsjednica je ranije nosila u crno-bijeloj varijanti, a sada se odlučila za isti model isprane maslinaste nijanse u kombinaciji s crnom.

Sako krasi motiv paške čipke, samo jedan od etno motiva koji predstavljaju potpis brenda Etno butik Mara.

Jedina pozitivna stvar u odabiru ovakvog stajlinga jest to što crni dijelovi sakoa vizualno sužavaju figuru, no predsjednica nažalost nije pogodila ni odabirom čarapa.

Umjesto prozirnih čarapa, koje je nosila za susret s britanskom kraljicom, predsjednica je ovog puta odabrala crne čarape koje su u kombinaciji s klasičnim crnim štiklama dodatno 'umrtvile' stajling.