ASTRO PROFILIRANJE

Poznati kao veliki radnici, Jarci su spremni na trud i odricanje

07.01.2024 u 08:14

Bionic
Reading

Vladajući planet Jarca je Saturn, planet strukture i discipline, poznat i kao veliki učitelj. Rođeni pod njegovim okriljem često su ozbiljni i odgovorni jer su od malih nogu naučili da im ništa neće biti poklonjeno. Jarci su zbog toga poznati kao veliki radnici spremni na trud i odricanje, što ih u konačnici i dovede do uspjeha

Jarac je astrološki povezan s desetom kućom horoskopa, a ona predstavlja ambicije, karijeru, status i profesionalni uspjeh. Njegov je simbol divokoza te rođeni u ovom znaku obično imaju vitko tijelo i duge, izdržljive noge. Na njihovom uskom licu ističu se velike oči i naglašene jagodice, kao i dobro oblikovane, guste obrve.

Jarci ne vole napadne modne kombinacije, već su poznati po klasičnom stilu odijevanja za službene prilike, a ležernom, skoro nemarnom, u slobodno vrijeme. Budući da im je vladar planet vremena i dugovječnosti Saturn, dobro stare i zadržavaju mladolik izgled do poznih godina. Oni su poput dobrog vina – što stariji, to bolji.

Pogledaj detaljni horoskop

Šume i brda miliji od morske obale

Jarci ne podnose dobro vrućinu i visoke temperature pa nisu oduševljeni ljetom i morskim sportovima. Najbolje se osjećaju u šumama i na planinama, uz potoke i jezera. Pješačenje i planinarenje su im vrlo primamljivi, a budući da su izdržljivi, odgovara im i trčanje na duge staze. Ljubitelji su zimskih sportova, poput skijanja i klizanja, a općenito su im draže individualne aktivnosti od ekipnih.

Kada je je u pitanje zdravlje, Jarci su često boležljivi u djetinjstvu, no s godinama postaju čvršći i otporniji. Skloni su hipohondriji i zato redovno slušaju liječnike i pridržavaju se uputa. Strah od bolesti kod njih je prisutan već od djetinjstva i navodi mnoge da se drže podalje od duhana, alkohola, droga i visokokalorične hrane.

  • +6
Kate Middleton rođena je 9. siječnja 1982., u znaku Jarca Izvor: Profimedia / Autor: GEORGE ROGERS / SIPA PRESS / PROFIMEDIA

Jarac upravlja noktima, zubima, kožom, kosom, kostima, zglobovima i koljenima. To su mu ujedno osjetljive točke, što ga čini podložnim lomovima, reumi, artritisu i iščašenjima. Može patiti od anemije, anoreksije i mentalnih bolesti, kao što su anksioznost, depresija i razne fobije. Koristit će mu sve aktivnosti i discipline koje jačaju psihu i samopouzdanje, primjerice autogeni trening, vježbe disanja i meditacija. Kada je napet ili potišten, okrijepit će ga duga kupka obogaćena kapima lavandinog ulja.