SEZONSKI BROJ 1

Postala je statusni simbol: Poznate trendseterice ne mogu se zasititi ove tople jakne

23.12.2022 u 13:38

Bionic
Reading

U svijetu poznatih trendseterica i supermodela čini se da postoji jednoglasni dogovor na pitanje koju zimsku jaknu treba imati u ormaru. Od Kendall Jenner do Hailey Bieber, gotovo da ne postoji poznata dama koja svoju zimsku garderobu nije do danas oplemenila pufastom jaknom s potpisom brenda The North Face

Omiljeni brend ljubitelja gorpcore estetike postoji od 1966. godine kada je planinar Doug Tompkins odlučio stvoriti laganu i funkcionalnu opremu za boravak po najhladnijim planinama. Nekoliko desetljeća kasnije, u eri 90-ih, stvorena je najpoznatija jakna brenda Nuptse, nazvana po planini jugozapadno od Mt. Everesta. Zahvaljujući bezvremenskoj silueti i mnoštvu boja, ova topla ‘puferica’ uspjela je evoluirati u klasični zimski must-have koji nikada neće izaći iz mode.

  • +9
Jakna The North Face Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U odnosu na slične na tržištu, jakne brenda The North Face sadrže sintetičku izolaciju koja oponaša sposobnosti guščjeg perja osiguravajući neizmjernu toplinu u zimskim mjesecima. Ova tehnologija nazvana Fuseform stvorila je pravu revoluciju u načinu proizvodnje tehničke odjeće, a zahvaljujući njoj i sličnim tehnološkim karakteristikama jakne brenda The North Face stižu i s nešto višom cijenom.

Njihov najpopularniji model Nuptse u prodaji se nalazi po cijeni od oko dvije tisuća kuna, a u svijetu slavnih trendseterica najvećom ljubiteljicom jakni kalifornijskog brenda pokazala se zanosna Emily Ratajkowski.

Jakne brenda The North Face u stajlinzima poznatih trendseterica