SLAMNATA RASKOŠ

Ponovno će vladati stajlinzima: Ove torbe s pravom su omiljeni ljetni model, a evo kakve su verzije danas najpoželjnije

10.06.2021 u 12:21

Bionic
Reading

Dok se ljubitelji mode užurbano pripremaju za novu ljetnu sezonu, pretrage za slamnatim torbama, koje su postale sinonim za tople mjesece u godini, posljednjih tjedana kontinuirano rastu

Prema izvještaju modne tražilice Lyst, pretrage za slamnatim modelima torbi skočile su za 88 posto od početka lipnja, no ne i za bilo kakvim modelima.

Pažnju modnih kupaca diljem svijeta i ove godine privlače modeli slamnatih torbi s kožnim detaljima, a upravo za njima pretrage su ovih dana skočile za 50 posto.

Španjolska luksuzna modna kuća Loewe na čelu s proslavljenim britanskim dizajnerom J.W. Andersonom i ove sezone vodi glavnu riječ kada govorimo o najpoželjnijim ljetnim dodacima na modnoj sceni.

Četvrtasti modeli naočala Paula Ibiza iz aktualne kolekcije brenda već su osvojili naklonost svjetskih zaljubljenica u modu, a njihova kultna slamnata torba, koja se svaki put uspije rasprodati čim stigne na police trgovina, i ove je godine najtraženija.

Kako je riječ o modnom dodatku koji je zaradio status kultnog komada što može parirati skupocjenim torbama s potpisom brendova Chanel ili Hermes, cijena od 3000 kuna, koliko otprilike košta Loeweov ceker, uistinu djeluje skromno.

Loewin modni favorit dostupan je u nekoliko boja i veličina, a proteklog tjedna postao je najtraženijim modelom torbe od slame.

Zbog svoje praktičnosti veliki model cekera trendseterice najčešće odabiru za odlazak na plažu i šetnje uz more dok je manji model, koji je i nešto jeftiniji, idealan za gradsku špicu, pa čak i za posao.

  • +5
Slamnate torbe u stajlinzima Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uz hit model s potpisom Loewe, modne ovisnice sada su podjednako privučene slamnatim modelima s potpisom vodećih francuskih brendova poput Jacquemusa, modne kuće Celine, Chloe i talijanske Prade.