I DALJE SU IN

Pokušajte im odoljeti: Pronašli smo najljepše komade s ovim laskavim detaljem koji uspješno skriva nesavršenosti

02.04.2022 u 13:27

Bionic
Reading

I ove sezone police trgovina krasi pregršt modela drapiranih haljina, koliko i drugih komada s tim čarobnim naborima dizajniranim tako da laskaju različitim tipovima ženske figure

Strateški šavovi na odjeći, koji stvaraju nabore na tkanini, utječu na način na koji će ona pristajati svakoj figuri, a ove sezone police trgovina vrve mnoštvom nabranih komada, od zavodljivih topića i suknji pa sve do haljina.

Nakon što je ovaj laskav detalj na haljinama proteklih sezona uspio popularizirati francuski dizajner Simone Portre Jacquemus, daljnji napredak ovog trenda može se zahvaliti talentiranoj albanskoj dizajnerici Nensi Dojaki, a čiji su bodiji topići i haljine postali predmetom žudnje modnih ovisnica pa su ostvarili pregršt high street verzija.

Prema riječima modnih stručnjaka, nekoliko je pravila na koja je potrebno obratiti pozornost u misiji pronalaska idealnog komada u znaku nabora.

Modeli haljina s bočnim naborima tako su idealni za žene s figurom jabuke jer su u stanju učiniti je vizualno vitkijom i laskavo uokviriti područje struka.

  • +19
Drapirani komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

S naborima na području dekoltea, ovisno o dizajnu, topići ili haljine mogu stvoriti potreban osjećaj volumena i uravnotežiti proporcije tijela dok će haljine s naborima na boku savršeno naglasiti figuru pješčanog sata.

Verzije haljina s naborima po sredini pristajat će većini figura, a brojne dame posljednjih mjeseci favoriziraju njihove kratke inačice.