SVI JE TRAŽE

Pokorila i Hollywood: Nevjerojatan uspjeh dizajnerice čije haljine obožava Kate Middleton

15.11.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Ženstvene kreacije poznate britanske kreatorice Jenny Packham veliki su hit među slavnim stajliš damama, a jedna od njezinih najvećih obožavateljica zasigurno je vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton

Nedavno je uvijek besprijekorno dotjerana članica britanske kraljevske obitelji ponovno zablistala u haljini s potpisom omiljene dizajnerice poznatih zaljubljenica u modu, poput Blake Lively, Taylor Swift, Angeline Jolie, Kate Hudson, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Emily Blunt ili Kate Winslet.

  • +8
Kate Middleton u haljini Jenny Packham 2012. i 2018. godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stajliš vojvotkinja od Cambridgea ne libi se modne reciklaže pa se za dodjelu nagrada Tusk Conservationa u Londonu odlučila za haljinu Jenny Packham u petrolej nijansi, koju je već nosila prije šest godina. U dugoj toaleti s kratkim rukavima ukrašenima čipkom i tankim remenom koji je naglasio njezinu vitku liniju lijepa je mama troje djece izgledala poput prave princeze.

Istu haljinu Middleton je nosila 2012. godine na gala večeri u Royal Albert Hallu u organizaciji Britanskog olimpijskog odbora.

  • +6
Kate Middleton u Carskom ratnom muzeju Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tom je prigodom uz haljinu nosila torbicu u nijansi haljine te zlatne sandale pa je bez puno razmišljanja 36-godišnja Kate šest godina kasnije 'zavrtjela' istu kombinaciju. Haljinu s istim potpisom vojvotkinja je nosila i prilikom izlaska iz bolnice nakon rođenja sve troje djece.

Kreatorica Jenny Packham na tržištu je više od 30 godina, a svoj je brend osnovala kad je imala samo 23 godine, čim je završila studij u Londonu.

  • +4
Prvo poziranje Kate Middleton i princa Williama s princem Georgeom Izvor: Profimedia / Autor: NN

Specijalizirala se za svečane haljine, a posebno rado osmišljava vjenčanice ili haljine za djeveruše. Prvu liniju svojih vjenčanih haljina Packham je lansirala 2007., nakon čega njezin brend doživljava nagli rast popularnosti. Četiri godine kasnije proširuje ponudu i dizajnira donje rublje, nakit i ostale modne dodatke potrebne svakoj mladenki.

Uz sve veću potražnju za njezinim djelima, dizajnerica odlučuje uložiti u brend pa je uz londonski otvorila dućane u New Yorku, Parizu i Hong Kongu. Njezini radovi također su dostupni u najvećim robnim kućama svijeta, kao što su Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue i Bergdorf Goodman.

Ipak, najveću popularnost duguje Kate Middleton koja je nosila njezinu haljinu s točkicama prilikom predstavljanja princa Georgea ispred bolnice St. Mary. Odabrala je tada plavu haljinu na točkice, a takozvani 'efekt Kate' izazvao je nevjerojatnu pomutnju u web trgovini britanske dizajnerice.

Sličan scenarij dogodio se i dvije godine kasnije, kada je vojvotkinja na svijet donijela princezu Charlotte, a i nakon rođenja princa Louisa odlučila se za kreaciju s potpisom Jenny Packham: crvenu tuniku s čipkastim ovratnikom, što je bila dirljiva posveta pokojnoj svekrvi princezi Diani koja je sličnu kombinaciju nosila prilikom izlaska iz bolnice 1984. godine, nakon rođenja princa Harryja.