NAGRADNJAČE

Poklanjamo vam roman 'Dogodine u Havani', ljubavnu priču koji će oduševiti svakoga

12.08.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Ukoliko želite ovoga ljeta proputovati Kubom, a nemate mogućnosti za putovanje onamo, svakako preporučujemo da se prepustite knjizi 'Dogodine u Havani', koja će vas provesti tom zemljom kao da ste tamo. Spisateljica Chanel Cleeton oduševila je novim djelom upravo prevedenim na hrvatski, a dokazala se i kao jedna od trenutačno najboljih spisateljica ljubavnih romana. Ne iznenađuje što je njezin roman bio jedan od najpopularnijih u književnom klubu glumice Reese Witherspoon

Unatoč činjenici da je rođena u SAD-u, Kuba je uvijek bila u centru priča oko Marisol (ne, nije to 'ona' Marisol) Ferrere. Njezina baka Elisa često je pričala o ljepoti i kompleksnosti obiteljske povijesti, a tek nakon bakine smrti Marisol kreće na svoje prvo putovanje na Kubu. Odlazi u Havanu kako bi napravila priču o tamošnjem turizmu, no i kako bi prosula bakin pepeo. Tijekom putovanja Marisol posjećuje sva mjesta o kojima joj je baka pričala te upoznaje ljude iz bakina života. Kroz sva ta poznanstva Marisol saznaje da su neke tajne jednako opasne danas kao što su bile u vrijeme dok je njezina baka Elisa živjela na Kubi. Isprepletene priče Elise i Marisol daju posebnu čar ovoj knjizi, te iz stranice u stranicu čitatelja sve više uvlače u cijelu radnju. Do te mjere da knjigu se ispuštate iz ruku do posljednje stranice.

Ljubavne priče koje otkrivate čitajući ovu knjigu ispisane su na način na koji sigurno nismo dosad navikli u pisanoj riječi. Intenzitet odnosa, njihovi problem i način na koji ih rješavaju postižu to da se zaljubite u svaki lik posebno iz drugačijeg razloga, a svaki od njih razlog je zbog kojeg ćete još više obožavati ovu priču. Problematika političke realnosti u kojoj se nalaze likovi omekšana je nadom koju svatko od likova čuva u srcu, a u svemu nalazimo i dozu romantike. Ono zbog čega je priča još više posebna jest činjenica da i sama spisateljica ima kubanske korijene te u svakoj rečenici pronalazimo osobni dodir situacije.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka romana 'Dogodine u Havani' autorice Chanel Cleeton, a dobitnice su Liliana Viduka i Tanja Vicković.