NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam novi roman Paula Coelha

26.06.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Sve poklonike Paula Coelha obradovat će vijest da ovog ljeta na plažu mogu ponijeti njegov najnoviji roman 'Rukopis iz Akre'! To je šesnaesti naslov tog planetarno popularnog pisca objavljen na hrvatskom jeziku u nakladi V.B.Z.-a.

Kao i većina Coelhovih djela i ova knjiga odmah po objavljivanju zavladala je svjetskim listama najprodavanijih knjiga. Roman se našao na prvim mjestima najprodavanijih naslova u SAD-u, Francuskoj, Meksiku, Grčkoj, Finskoj, Mađarskoj, Slovačkoj… Takav uspjeh novog roman bio je očekivan jer Paulo Coelho jedan je od najutjecajnijih pisaca našega vremena koji na Facebooku ima više od 11 milijuna sljedbenika, a knjige su mu prevedene na 78 jezika i prodane u 145 milijuna primjeraka.

Radnja 'Rukopisa iz Akre' smještena je u 1099. godinu i grad Jeruzalem koji očekuje invaziju križara. Unutar zidina, muškarci i žene svih dobi i svih vjera okupili su kako bi čuli mudre riječi tajanstvena čovjeka poznatog pod imenom Kopt…

'Nitko ne zna što nam donosi sutra, jer svaki dan nosi sa sobom dobre i loše trenutke. Naše poslanje nije da onima koji će naslijediti zemlju ispričamo što se dogodilo na današnji dan; za to će se pobrinuti povijest. Stoga, razgovarajmo o svagdašnjem životu, o teškoćama s kojima se suočavamo iz dana u dan.'

Ljudi su započeli s pitanjima o porazu, neprijateljima, a razgovor s Koptom polako se pretvorio u promišljanju o životu, ljepoti, ljubavi, dostojanstvu, svemu onom što budućnost nosi. 'Što je uspjeh?' pitali su Kopta. 'Uspjeh je kada svake večeri možemo poći u krevet s mirom u duši', odgovorio je on.

Danas, mnogo stoljeća kasnije, riječi tog mudrog čovjeka sačuvane su kao zapisi o ljudskim vrijednostima koje se ne mijenjanju s vremenom. 'Rukopis iz Akre' inspirativan je tekst koji nam otkriva da ono tko smo, čega se bojimo i čemu se nadamo u budućnosti dolazi iz znanja i vjerovanja koje možemo pronaći u nama samima, a ne u onome što nas okružuje.

Tportal.hr i VBZ vam poklanjaju četiri primjerka romana!

Roman su osvojili:

Sanel Azirović
Ranko Hrgarek
Bruno Kralik
Darinka Petrinović

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.