MANJE JE UVIJEK VIŠE

Pogledajte predivnu vjenčanicu Helene Matić koja osvaja elegancijom i minimalizmom

18.06.2022 u 18:19

Bionic
Reading

Sezona ljetnih vjenčanja u punom je jeku, a ovu su obilježile svadbe domaćih nogometaša. Raskošne svadbe mladenke su pokušale nadmašiti još raskošnijim vjenčanicama, a Zagrepčanka Helena Matić za svoje zadarsko vjenčanje odabrala je elegantnu haljinu koja osvaja na prvu svojim minimalističkim, neprolaznim dizajnom

Modnog pravila 'manje je više' pridržavala se Helena Matić i kod odabira vjenčanice – i nije pogriješila. Vitka brineta istančanog modnog stila, za svoj veliki dan odabrala je svilenu vjenčanicu jednostavnog, kroja koji prati figuru, a koju je davnih 90-ih proslavila ikona stila Carolyn Bessette Kennedy.

Minimalistički stil slavne Amerikanke krasili su vječni basic komadi i tzv. ne boje, crna, bijela sive i neutralne smeđe nijanse, kao i čiste siluete, jednako je aktualna danas kao i prije više od 20 godina, a u modnu povijest ušla je i njezina vjenčanica, prekrasna u svojoj jednostavnosti, svilena bijela haljina s potpisom tada još javnosti nepoznatog dizajnera Narcisa Rodrigueza. Bio je to look koji su kasnije mnogi imitirali, više ili manje uspješno.

Za sličan look odlučila se i zgodna Zagrepčanka čija se jednostavna, svilena haljina dobro vidjela uoči crkvenog obreda, kad je par pozdravljao goste na popodnevnom domjenku.

  • +71
Vjenčanje Dominika Livakovića i Helene Matić Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Svilena vjenčanica s tankim naramenicama prati liniju tijela, a zbog efektnog preklopa na boku, ima i visoki prorez.

Za crkveni obred mladenka je preko haljine nosila dugi šlep, dok je dugu raspuštenu kosu prekrila dugačkim velom, a u rukama je držala jednostavan buket od bijelih božura.

SVADBA U ZADRU

Pogledajte tko je sve stigao na vjenčanje Helene Matić i nogometaša Dominika Livakovića

Pogledaj galeriju

Pažnju su privukle i njezine štikle od bijele kože s remenom oko gležnja ukrašenim kristalićima, a riječ je o modelu Saeda s potpisom modne kuće Jimmy Choo.