VRATOLOMIJE U LISINSKOM

Pogledajte nastup najboljih francuskih akrobata!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.06.2013 09:59
  • Objavljeno 09.06.2013 u 09:59
  • +11
  • +8

Compagnie XY na Festivalu novog cirkusa

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Nakon turneje po Sjevernoj i Južnoj Americi, slavna francuska cirkuska skupina Compagnie XY stigla je u Zagreb

Compagnie XY je 'najmnogoljudnija akrobatska postava', a pozornicu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski zauzelo je čak 17 akrobata. Naime slavna cirkuska trupa izvela je svoju hvaljenu predstavu 'Le Grand C' u kojoj nastupa čak 17 akrobata i akrobatkinja.

Ono što 'Le Grand C' čini posebnim jest univerzalni jezik akrobatike, jedine cirkuske discipline kojom grade sedamdesetominutnu predstavu, omogućujući da je razumiju i najmlađi gledatelji, ali da je cijene i oni s visokim umjetničkim očekivanjima. Predstava je istinska novocirkuska oda podršci u kojoj agilna tijela slave zajedništvo i povjerenje kao najfunkcionalnije načine dosezanja najviših ciljeva. Ljudski tornjevi dižu se u zrak, bez zaštitnih mreža ili sigurnosnih pojaseva.

Ova cirkuska senzacija cijeli jezik predstave prenijela je u svijet vrhunske akrobatike, a u svojim predstavama kombiniraju iznimnu tehniku s nježnošću – spretna i uvježbana tijela lete zrakom, a ljudski se tornjevi dižu uvis. Kako je njihov nastup izgledao u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, pogledajte u fotogaleriji!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!