GAS, SAMO GAS

Pogledajte kako Toyota izvan kontrole napada kuću!

11.04.2013 u 12:17

Bionic
Reading

Nevjerojatan prizor dogodio se u neimenovanom američkom predgrađu: Toyota Highlander zabila se dvaput u kuću punim gasom, a onda i u rubnik. Vozač krivi grešku na elektroničkom gasu...

Ako ste posljednjih mjeseci pratili tportal.hr, onda znate da je Toyota u posljednje vrijeme imala grdnih problema s elektronikom. Nekad samo s podizačima stakala, ali i s onom koja upravlja gasom u vozilima. Ovaj drugi slučaj poznat je kao Unitended Acceleration Case. Potkraj prošle godine Toyota je morala isplatiti 1,4 milijarde dolara vozačima koji su pretrpjeli štetu i/ili strah kad im je auto sam od sebe nekontrolirano ubrzavao.

Autor je ovaj video postao online kao dokaz da ni s njegovim autom nešto nije bilo u redu i tvrdi da je riječ o još jednom slučaju neželjenog ubrzanja. Ali... Pogledajte sami. Toyota Highlander zbilja punim gasom ide naprijed-natrag, no riječ je o automatiku. Zašto jednostavno nije stavio ručicu u 'park' i zakočio? Štoviše, čini se da nijednom nije pokušao zakočiti!? Ili na Toyotama i štop-svjetlo 'oće riknut'... al' to bi za inače sjajnu firmu bilo ipak previše.