'atelier jolie'

Pogledajte kako izgleda interijer dućana s potpisom Angeline Jolie

25.01.2024 u 07:41

Bionic
Reading

Krajem prošle godine Angelina Jolie otvorila je dućan zanimljive filozofije koja spaja više programa u jedan prostor. Osim prodajom odjeće, kolektiv će se baviti i popravcima, ali i održavati radionice i predavanja, a uz sve je prisutno i ugostiteljstvo

Iako je ranije otkrila kako je moda baš i ne zanima, Angelina Jolie oduvijek je slovila kao glumica dobrog stila. Njezine kombinacije rijetko kad su bile ekstravagantne, prije bismo ih mogli opisati kao utjelovljenje estetike tihog luksuza. Osim navedenog dobrog ukusa, glumicu je oduvijek zanimao i humanitaran rad te briga za okoliš pa je prošle godine pronašla način kako sve to objediniti.

Na mjestu gdje je ranih 1980-ih živio i radio umjetnik Jean-Michel Basquiat Jolie je otvorila svoj dućan koji je mnogo više od toga!

Prilikom renoviranja, tim Ateliera Jolie jako je pazio na očuvanje integriteta arhitekture koja ima stoljetnu povijest u koju je uključen i Andy Warhol.

Namještaj i oprema u cijeloj zgradi su prerađeni ili vintage, a namještu kafića, koji je također smješten u isti prostor, restauriranjem je podaren novi život. Cijeli interijer ima retro vibe pa tako stari namještaj postavljen u osvijetljeni prostor djeluje jako moderno.

U oko prvo upada starinska drvena garnitura s pripadajućim foteljama, a romantičnu notu prostoru daje restaurirani klavir obojen u bijelo.

Prostorom dominira drvo, ali i metali kao što je reljefno ogledalo sastavljeno od više kubičnih dijelova te zlatna rasvjetna tijela koja stvaraju energiju prostora.

Prostor je zamišljen kao mjesto koje će pokazati prednosti etičkog i održivog načina života, a u projekt su uključeni i studenti i bivši studenti Parsons School of Design. Mladi umjetnici u ovom će prostoru izlagati svoja djela, ali i prerađivati neke oštećene komade.

Atelier Jolie ima i vlastiti kafić, a vodi ga 'Eat Offbeat', restoran i ugostiteljski kolektiv koji prikazuje kuharske talente izbjegličkih zajednica u New Yorku. Unutar kafića posjetitelji mogu sjediti za stolom za starinskim stolom i crtati po zakrpama.

  • +9
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Angelina Jolie