JOŠ ČEKAMO DOKAZE

Pogledajte kako hrvatski superautomobil krstari Pagom

14.12.2011 u 12:08

Bionic
Reading

Praktički preko noći Concept_One je stavio Hrvatsku na automobilsku kartu svijeta. Laka zadaća ukoliko se istinitim pokaže da je riječ o najsnažnijem električnom superautomobilu koji je svijet ikad vidio

1080 KS i 3.800 Nm okretnog momenta, sprint do stotke za 2,8 sekundi i maksimalna brzina od 305 km/h, a sve uz mogućnost prevaljivanja čak 600 kilometara s jednim punjenjem. Sve ovo zvuči i više nego impresivno, no zasad je riječ samo o podacima na papiru, a nažalost ni video koji donosimo u nastavku ne dokazuje ništa od navedenog.

Ekipa hrvatskog magazina EVO dobila je priliku iz prve ruke vidjeti kako se pokazni Concept_One ponaša na hrvatskim cestama, točnije onima na Pagu, gdje čak i Porsche dolazi snimati svoje automobile. Kažemo 'pokazni', jer je ovaj bio namijenjen isključivo u prezentacijske svrhe na Frankfurtskom auto salonu te je novinare magazina EVO ugodno iznenadio kvalitetom izrade koja je praktički na razini serijskih automobila.

Rimac Automobili, navodno, pripremaju drugi primjerak koji će moći ostvariti sve ono što je njegov mladi kreator, Mate Rimac (23), zamislio.

Nadamo se da će nam još koji video poput onog koji donosimo u nastavku prikratiti vrijeme dok čekamo na deus ex machina.