DOK ZIMA KUCA NA VRATA

Porsche odabrao Hrvatsku za lansiranje 911-ice kabriolet

23.11.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Nemojte se čuditi ako vam scene iz promotivnog video isječka koji donosimo u nastavku djeluju prepoznatljivo. Porsche ih je, naime, snimio na Krku

Nismo dugo čekali da Nijemci skinu krov sa svojeg najvažnijeg automobila koji nam je premijerno prije dva mjeseca predstavljen na autosalonu u Frankfurtu.

Baš kao kupe, i kabriolet će se graditi na novoj platformi, a dva će automobila dijeliti motore i mjenjače - 3.4-litreni bokser šesterocilindraš sa 350 KS u Carreri, odnosno 3.8-litreni sa 400 KS u Carreri S, te sedmerobrzinski ručni ili automatizirani mjenjač s dvije spojke.

Umjesto tvrdog krova u Porscheu su se odlučili za meki koji se, za razliku od višeslojne tkanine korištene na prethodnoj generaciji 997, u cilju niže mase i veće izdržljivosti, okoristio kompozitnim materijalima na magnezijskoj konstrukciji. Nijemci se hvale kako su zahvaljujući novoj tehnologiji kabrioletu po prvi put u povijesti osigurali isti profil kao kupeu.

Početak prodaje najavljen je za proljeće, a cijena toples ljepotana u Njemačkoj će iznositi 100.532 eura za Carreru Cabriolet, te 114.931 eura za Carreru S Cabriolet.