NEOČEKIVAN TREND

Podsjeća li vas na nešto: Balenciagina kockasta torba nadahnuta dizajnom jeftinih plastičnih varijanti 'za plac' novi je viralni hit

02.09.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Modni trendovi su nepredvidljivi i katkad pomalo i bizarni, a nakon što je dizajnerska torba s potpisom Balenciage nastala po uzoru na prepoznatljivu plavu plastičnu veću iz Ikee prije nekoliko godina izazvala burne i podijeljene reakcije, brend koji obožavaju fashionistice ponovno je podigao javnost na noge novim proizvodom

Nova Balenciagina torba inspirirana velikom kockastom vrećom za kupnju kakvu možemo vidjeti po svuda novi je modni hype.

Nakon što je osjebujni Gruzijac Demna Gvasalia 2015. postao kreativni direktor poznatog uksuznog brenda Balenciaga, nitko nije sumnjao da će njegove provokativne ideje izazvati brojne reakcije, kako pozitivne tako i negativne.

Tko bi pomislio kako će najobičnija vreća za šoping izrađena od jeftine plastike odjednom postati must have dodatak i izazvati euforiju među obožavateljicama ovog brenda?

Trend zapravo i nije posve nov, ako se prisjetimo kako je Gvasalia imao već sličan pothvat s onim dobro poznatim pavim vrećama iz Ikee, ali i s tradicionalnim tajlandskim torbama, tzv. sampheng bag.

Dakako, samo se nadahnuo dizajnom budući da su obje verzije spomenutih torbi izrađene od najfinije janjeće kože te nemaju nikakve veze s plastikom izvornih proizvoda.

Treba spomenuti i kako Demna Gvasalia nije prvi koji je osjetio simpatije prema ovakvim modelima torbi za šoping. Naime, još je u listopadu 2006. kuća Louis Vuitton, s tadašnjim kreativnim direktorom Marcom Jacobsom, došla na sličnu ideju, a i modni čarobnjak Raf Simons također je bio zanesen specifičnim šarmom plastičnih vrećica u svojoj kolekciji za Jil Sander 2011. godine.

No ni sumnjamo kako će i ova torba izazvati neviđeno zanimanje i brzo nestati s polica trgovine, premda joj je cijena paprena: 1250 eura odnosno više od 9300 kuna. A da ima puno onih kojima će se svidjeti ova neobična kreacija dokazala je i španjolska influencerica Alexandra Pereira koja je svoj stajling začinila kockastom torbicom s potpisom Balenciage načinjenoj od reljefne kože.