SEZONA JE OTVORENA

[FOTO/VIDEO] Počeo je Advent u Zagrebu, evo kakva je atmosfera

01.12.2018 u 16:39

Bionic
Reading

Zagrebački Advent, koji je već tri godine zaredom proglašen najljepšim u Europi, 1. prosinca otvorio je svoja vrata i trajat će sve do 6. siječnja 2019. Pored već dobro poznatih adventskih lokacija, koje iz godine u godinu uveseljavaju domaće i strane posjetitelje, očekuje u ovom nas izdanju očekuje i nekoliko noviteta

Lani je Zagreb u vrijeme adventa posjetilo više od 120 tisuća gostiju te je ostvaren promet od pola milijarde kuna, a ove godine očekuje se još veći broj posjetitelja.

[FOTOPRIČA] Detaljan vodič za Advent u Zagrebu: Predstavljamo sve lokacije za najbolji blagdanski provod u gradu

Trg bana Jelačića, koji je od danas Božićna bajka, perivoj na Zrinjevcu sa šetnicom okićenom tisućama bijelih lampica, Ledeni park na Tomislavcu, Europski trg, Fuliranje na Strossmayerovu trgu samo su neke od standardnih i dobro poznatih lokacija na kojima će posjetitelji moći uživati u glazbi te u hrani i piću, pri čemu su neizostavni kuhano vino, kobase i fritule.

  • +69
Prvi dan Adventa u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Ivan Buvinic/PIXSELL

Jedan od ovogodišnjih noviteta je Advent Stara Tkalča, u kojoj će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novi je i Filmski advent u kinu Europa, u kojem će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova, a što još glavni grad nudi za blagdane proučite u detaljnom tportalovom vodiču.