UBLAŽAVANJE MENSTRUALNIH TEGOBA

Pobijedite PMS!

07.05.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Svaka žena tijekom života prolazi kroz različite faze pod utjecajem ženskih spolnih hormona

U mlađoj, reproduktivnoj dobi jedna od najneugodnijih smetnji svakako je predmenstrualni sindrom, poznatiji kao PMS. Kod polovice žena tegobe predmenstrualnog sindroma značajno ometaju svakodnevni život. PMS obično uključuje zadržavanje tekućine, osjetljivost grudi i loše raspoloženje, a nedostatak nekih nutrijenata u prehrani može ih dodatno pojačati. Zanimljivo je da je kod velikog broja žena koje pate od težeg oblika PMS-a otkriven manjak esencijalnih masnih kiselina u tijelu.


Kako bi žena što bezbolnije prošla kroz ove životne faze preporučuje se slijediti smjernice pravilne prehrane s posebnim naglaskom na namirnice bogate kalcijem i vitaminom D, prestati pušiti te biti tjelesno aktivni. Uz to, pojedini sastojci hrane i biljne vrste mogu biti korisni u ublažavanju simptoma PMS-a.

Ulje noćurka dobiveno iz sjemenki biljke Oenothera biennis tradicionalno se koristi za ublažavanje predmenstrualnog sindroma i neugodnih menstrualnih tegoba poznatih velikom broju žena. Ulje noćurka, zahvaljujući djelovanju gama linolenske kiseline kojom je bogato, na prirodan način pomaže smanjiti preosjetljivost i napetost u grudima, nadutost trbuha, a pozitivno djeluje i kod razdražljivosti te promjena raspoloženja koje obično prate PMS.

Gama linolenska (GLA) kiselina vrlo je vrijedna prirodna tvar čije stvaranje u tijelu često ometaju nepravilna prehrana, nedostatak nekih hranjivih tvari te poremećaji metabolizma. S obzirom da je esencijalna tj. nužno potrebna za pravilan rad organizma, valja je u dovoljnoj količini unijeti putem hrane ili kvalitetnog dodatka prehrani.

Natural Wealth® Ulje noćurka bogat je prirodni izvor ovog visokovrijednog nutrijenta i preporučuje se upravo za ublažavanje neugodnih predmenstrualnih tegoba.