vov

Po prvi puta, Vikend otvorenih vrata održao se u Vježbaonici, studiju za pokret

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svi sadržaji koje je Vježbaonica ponudila zainteresiranim vježbačima kroz dva dana bili su u potpunosti besplatni. Zanimljive vježbačke izazove željeli su isprobati novi posjetitelji, ali i stari kojima je ovo bila idealna prilika za promjenu

Subota prijepodne bila je rezervirana za dijagnostičke satove te treninge kao što su MAT, Krpice, Girje i Trapez. Svaki je novi polaznik na početku ispunio dijagnostički upitnik kako bi se dobio uvid u njegove trenutne navike. Dijagnostički sat prvenstveno je služio kako bi se utvrdili postoji li trenutno stanje bolnosti kod vježbača te može li pristupiti grupnom vježbanju. Važno je napomenuti kako su se svi vježbači prijavljivali preko obrasca unutar koje je bilo potrebno odgovoriti na osnovna pitanja relevantna za određeni tip treninga. Pitanja poput „Vježbate li redovito?“ te „Imate li bolove u nekim dijelovima tijela?“ bile su smjernice za osnovno upućivanje vježbača u tip treninga koji bi im trenutno najbolje odgovarao.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Najveći su interes polučili treninzi Trapeza i Krpica koje vodi trenerica Svitlana, koje vježbači s problematikom vratno-ramenog obruča naprosto obožavaju. Za redovne vježbače Vježbaonica je pripremila pokazni tretman fizioterapeutkinje Darije koja je, svima koji su ga probali, izmamila osjećaje potpune opuštenosti na lica.

Radionica Sretna stopala odvila se u subotu poslijepodne. Kineziologinja i vlasnica Vježbaonice Jelena Skender kreirala je ovu radionicu s namjerom podizanja svjesnosti o mehanici ovog dijela tijela koji sustavno zanemarujemo kako u treninzima tako i kroz obuću koju nosimo. Cijela priča nastavila se i u nedjelju ujutro s dijagnostičkim protokolima koje su marljivo odrađivale trenerice Anđelina i Emina. Dio nedjelje bio je rezerviran i za radionicu „5 trikova za lagan i energiziran početak dana“. Jelena je kroz radionicu ponudila 5 konkretnih pokreta koji u zajedničkom slijedu podižu raznu energije, prokrvljuju cijelo tijelo te mobiliziraju područje ramena i vrata, najčešće bolne točke.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tijekom Vikenda otvorenih vrata kroz Vježbaonicu je prošlo oko stotinjak vježbača, a svi su posjetitelji dobili i prigodne poklone sponzora. Voditeljica Vježbaonice Jelena Skender komentirala je prvi Vikend otvorenih vrata Vježbaonice: „Znala sam da je veliki interes za našim načinom rada no nisam ni slutila da će biti ovoliki. Prezadovoljna sam svim detaljima, od organizacije, angažiranosti vježbača do predivnog tima bez kojeg cijela ova organizacija ne bi bila moguća. Hvala svima na sudjelovanju, sljedeći VOV je u pripremi i to za ožujak 2020. godine“

Ako ste i vi zainteresirani za neke od sadržaja Vježbaonice, možete im se pridružiti na prvom sljedećem događaju na kojem sudjeluju, Sajmu Mystic.  7. prosinca 2019. u 12 sati u dvorani Brijuni, Jelena Skender održati će segment radionice Lagana i snažna ramena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!