LETIZIA OD ŠPANJOLSKE

Plijenila elegancijom: Lijepa kraljica pokleknula pred praktičnom i laskavom haljinom

02.06.2021 u 09:13

Bionic
Reading

Svojim elegantnim stilom odijevanja, španjolska kraljica Letizia stekla je svjetsku prepoznatljivost i titulu jedne od najbolje odjevenih dama s kraljevskog dvora, a svoju vještinu stvaranja besprijekornih izdanja ovoga puta istaknula u službenom posjetu gradu Vitoriji

U pratnji supruga, kralja Filipa VI., 48- godišnja Letizia od Španjolske sudjelovala je na ceremoniji svečanog otvaranja Spomen obilježja žrtvama terorizma u Vitoriji, a kao i svaki put do sada, i ovoga puta posebnu pažnju privukla je svojim modnim odabirom.

  • +7
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Casa de SM El Rey/POOL/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nalik prvim damama, ova bivša novinarka također pribjegava modnoj diplomaciji. Dolaskom u glavni grad španjolske autonomne zajednice Baskije, Letizia je odala počast baskijskoj modi premijerno odjenuvši haljinu s potpisom lokalnog dizajnera, Levrea Doueila.

Osim što je odala modnu počast domaćinima, 48- godišnja kraljica također je dokazala kako, poput brojnih dama, nije imuna na čari laskavih košulja-haljina.

Model haljine za kakav se odlučila prvenstveno se isticao svojim dizajnom u maniri boho stila odijevanja. Volani, drveni gumbi, resice na rukavima, prugasti pojas svezan u mašnu, samo su neki od detalja koji su haljinu kraljice Letizije učinili posebnom, a nju je odlučila stilizirati s provjerenim modnim komadima.

Crni model cipela sligback s potpisom venezuelanske dizajnerice Caroline Herrere te model ručne torbe s potpisom njezina omiljenog brenda Hugo Boss pomogli su joj stvoriti još jedno besprijekorno izdanje u nizu.