BIRAMO NAJBOLJI PUTOPIS

Piši, fotkaj i - doživi Francusku!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.03.2009 13:15
  • Objavljeno 22.12.2008 u 07:00
pariz šetnja

pariz šetnja

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Svi oni koji žele podijeliti svoje dojmove s nedavnih putovanja ponovno to mogu učiniti na stranicama tportala, a autora najboljeg putopisa s fotografijama vodimo u Pariz i regiju Champagne

Uživati u Gradu Svjetlosti je iskustvo života - tko ga jednom osjeti, poželi mu se zauvijek vraćati. Pariz je, kao grad, sam po sebi zanosan poput veličanstvenog muzeja. Rijeka Siena ga dijeli na dva dijela – lijevu obalu, Rive gauche, i desnu, Rive droite. Njegov šarm će najsnažnije osjetiti oni koji njegovu jezgru odluče propješačiti. Prvo će se tako očarati čuvenim Elizejskim poljanama: ta izuzetno prometna pariška avenija, koju svijet smatra najljepšom, duga je dva kilometra. U svom je donjem dijelu omeđena parkovima, a u gornjem ekskluzivnim dućanima i robnim kućama, kinima, barovima, trgovinama, kazalištima i noćnim klubovima. Ona je glavna šoping zona, kao i mjesto održavanja različitih parada, performansa i događanja.

Svaka akcija na poljanama zapravo kreće od legendarnog Slavoluka pobjede – Arc de Triomphe – nadaleko prepoznatljivog simbola Pariza, podignutog nakon Napoleonove pobjede u bitki kod Austerlitza u slavu svih koji su se borili za Francusku.

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dvorac Pommery

Sve ove ljepote otkriva Generalturistovo,tportalovo i Pommeryjevo putovanje u Pariz, u sklopu kojeg se predstavlja i čuveni Eiffelov toranj te ostale velebnosti ovog očaravajućeg grada. Za posjeta njemu treba uživati u francuskom štihu kojeg, tako će putnici dašak pravog hednoizma osjetiti u klasičnim pariškim restoranima kao što je Alain Senderens, nazvan po slavnom francuskom kuharu.

Naravno, pravog doživljaja Francuske nema bez uživanja u legendarnim vinima zemlje: zato, za potpuni užitak, vodimo vas u legendarnu regiju Champagne, gdje je nastao šampanjac. Tamo ćete, u glavnom gradu regije Reimsu, uživati u slavnim francuskim kroasanima, diviti se impresivnoj katedrali te okusiti sve arome najboljih šampanjaca kao što su Pommery Brut Royal i Cuvee Louise na elegantnim degustacijama u vinogradima i podrumu istoimene kuće Vranken Pommery.

Pustite da vas ljepota života obuzme: zato uživajte s Generalturistom, tportalom i šampanjcem Pommery na putu u Francusku i šaljite nam svoje putopise s fotografijama.

Putopise s fotografijama od 22. prosinca do 1. ožujka šaljite na e-mail adresu putovanja@tportal.hr. Vaše radove objavit ćemo na tportalu, a najbolji ćemo nagraditi vrijednom nagradom – trodnevnim boravkom u Parizu za dvije osobe u terminu po izboru.

Aranžman uključuje dvije povratne zrakoplovne karte i smještaj u hotelu u Parizu, posjet pokrajini Champagne te smještaj u hotelu u Reimsu.

Utješne nagrade su tri poklon paketa Generalturista, Pommeryija i tportala.

Na natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe s prebivalištem ili boravištem u republici Hrvatskoj koje za vrijeme natječaja pošalju e-mail s fotografijama i/ili putopisom na putovanja@tportal.hr osim pobjednika našeg prethodnog natječaja 'Svi putovi vode u Rim'. Tekst mora imati minimalno 3.000 znakova, a maksimalno 5.000, dok broj poslanih fotografija treba biti između 10 i 15.

Nagrade osiguravaju tportal.hr, Generalturist i Pomerry šampanjac

Detaljnije informacije o uvjetima obavezno pročitajte u pravilniku natječaja

Tportal

Tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Generalturist

Generalturist

Generalturist je vodeća i najstarija putnička agencija u Hrvatskoj koja, od 1923. godine otkada postoji, turizam oplemenjuje novim trendovima. Na vrh regionalnog turoperaterstva Generalturist svrstavaju visoki standardi poslovanja te besprijekorna usluga.

Skoro cijelo stoljeće, Generalturist ustrajno i uspješno egzistira kao lider u agencijskom poslovanju: glavni je organizator privatnih i poslovnih putovanja te najpouzdaniji pružatelj on-line putničkih usluga. Uslijed razgranatog poslovanja, izgrađena je mreža partnera diljem svijeta te Hrvatske u kojoj, samo unutar zemlje, funkcionira više od 250 subagenata te 15 Generalturistovih poslovnica. Svojim glavnim zadatkom Generalturist smatra zadržavanje postojećih visokih kriterija poslovanja te obogaćivanje istih novim proizvodima među kojima su i specijalizirana putovanja te taylor-made dizajnirani itinereri.

 

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Pommery

Tijekom godina velike kuće koje proizvode šampanjce, stvorile su svoj svijet. Da bi šampanjac postao umjetničko djelo potrebno je nešto više od osobina koje odlikuju svaku kuću šampanjca: rafiniranost, točni precizni standardi i tradicija.
Kuća Pommery upravo je u tom segmentu učinila iskorak - umjetnost 'pravljenja vina' i umjetnost življenja, dva su sastojka koja šampanjac čine šampanjcem Pommery: lagan, delikatan i živahan.

Šampanjska kuća Vranken Pommery ostala je do današnjeg dana odana kredu Madame Louise Pommery 'La qualité d’abord! (Kvaliteta povrh svega!)'. Pommery šampanjac je izraz za stil, a on potječe od njihovog stava o poštivanju vina. Od samih početaka, Pommery šampanjci su vjerni svojem motu: 'nikad ne imitiraj nikoga, uključujući i sebe', zato su i danas zadržali svoj živahan duh, sklonost riziku i osjećaj za svečanost. Pommery šampanjci veličaju ljepotu današnjice, koja želi dobrodošlicu onom što dolazi sutra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi