SPREMAN ZA PROIZVODNJU

Peugeotov 3008 uhvaćen bez kamuflaže

17.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Peugeotov koncept Prologue koji nam je francuski proizvođač predstavio na minulom pariškom autosalonu, čini se, bliži je proizvodnji no što smo mislili

Prve špijunske fotografije koje su tijekom vikenda osvanule na internetu pokazuju da se prototipni model gotovo nimalo ne razlikuje od pariškog koncepta. Automobil je 'uhvaćen' bez grama kamuflaže na karoseriji, a razlike se odnose na nešto manje aluminijskih ukrasa na eksterijeru i konvencionalnije felge.

Automobil za koji se vjeruje da će ponijeti ime 3008 bit će prvi Peugeotovo crossover koji spaja mogućnosti monovolumena s onima SUV-a. Automobil će biti građen na platformi 308-ice, pa možemo očekivati pod poklopcem sličnu pogonsku postavu, uključujući 1,6-litreni benzinski motor razvijen u suradnji s BMW-om te seriju atmosferskih i turbopunjenih benzinskih i deizelskih motora.

3008 bi se u prodaji trebao naći sredinom iduće godine a na tržištu bi trebao podjednako konkurirati monovolumenima poput Citroenovog C4 Picassa kao i Nissanovom crossoveru Qashqaiju.